Tektaş Yüzük Fiyatları Nelerdir? Tektaş Yüzükler Neye Göre Belirlenir?

Tektaş yüzüklerin fiyatlarından ve belirleyici unsurlardan bahsettik.
24-08-2022
Dakika
Tektaş Yüzük Fiyatları Nelerdir? Tektaş Yüzükler Neye Göre Belirlenir?

Tektaş yüzük fiyatları birçok nedene bağlı olarak farklılık göstermektedir. İnternet sitelerinde aynı ürünler çok farklı fiyata satışa sunulabilmektedir. Bunun temel nedeni ise tektaş pırlanta modellerinin yüksek işçilik fiyatları içermesidir. Bu nedenle fiyatlarda farklılıklar oluşabilmektedir. İnternet satışı yapan firmalar fiyatlarında kampanyalar ve indirimler düzenleyerek aynı ürünleri çok daha uygun fiyatlara almanıza imkan tanımaktadır. 

Tektaş Yüzük Fiyatları Belirlemede Karat Faktörünün Etkisi

Karat pırlantaların ağırlıklarını belirlemede kullanılan bir sistemdir. Karat arttıkça pırlanta taşların ağırlıkları artmaktadır. Pırlanta karatların belirlenmesinde çok özel hassasiyete sahip teraziler kullanılmaktadır. Pırlanta taşlarda karat 0.10 dan başlayarak 2-3 karata kadar yükselmektedir. Pırlanta taşlarda karat arttıkça buna bağlı olarak fiyatta artmaktadır. Yüksek karatlı taşlar doğada nadir olarak çıkarıldıkları için çok yüksek fiyatlar biçilmektedir. 

Pırlanta tektaş yüzük yapımlarında genellikle 1 karatın altında yüzük modelleri yapılmaktadır. 1 karat üzerinde olan tektaş yüzük modelleri çok pahalı fiyatlara yükseldiği için alım gücü yüksek kişiler tarafında tercih edilen tektaş pırlanta yüzükler arasında yer almaktadır. Karatın yükselmesi her zaman kalitenin yükseldiği anlamına gelmez yüksek karatlı fakat diğer özellikleri yetersiz olan tektaş pırlantalar uygun fiyatlarda satılmaktadır.

 

Tektaş Yüzük Fiyatları Belirlemede Berraklık Faktörünün Etkisi

Tektaş yüzük fiyatlarını belirlemede kullanılan taşın berraklığı çok önemlidir. Berraklık pırlanta taşın kimliğini belirlemektedir. En değerli ve pahalı tektaş yüzükler en berrak taşlar ile üretilmiş olanlarıdır. Bu taşlarda bakıldığı zaman hiçbir leke bulunmamaktadır. Diğer taş fiyatlandırmalarında da berraklık göz önünde bulundurulmaktadır. 

Sırasıyla en berrak, çok az lekesi bulunan, gözle görünmeyecek kadar lekesi bulunmayan, büyüteç altında görülebilecek lekesi olanlar ve gözle görüldüğünde lekeleri görülecek şekilde değer sıralaması ve bu oranda fiyat artışları vardır. En değersiz ve kalitesiz olanlar gözle görülecek şekilde lekeleri bulunan taşlardır. Bu taşlar fiyat olarak da diğerlerinden çok daha ucuzdur. Genellikle tercih edilmeyen taşlar arasında yer alır.

Tektaş Yüzük Fiyatları Belirlemede Renk Faktörünün Etkisi

Tektaş fiyatları renk özelliği ile değişimler göstermektedir. Tektaş fiyatlarında renk sıralaması yapılırken beyazdan sarıya doğru, pahalıdan ucuza doğru sıralanır. En değerli renge sahip olan pırlanta renksiz ve saydam olanlardır. Fakat bu pırlanta taşlar doğada çok nadir bulundukları için çok yüksek fiyatlara satılmaktadır. 

Saydam renkli pırlantalardan sonra beyaz renkli pırlantalar gelmektedir. Mücevher sektöründeki en pahalı tektaş pırlanta yüzükler bu taşlar ile üretilmektedir. En değersiz olan taş rengi ise sarıya en yakın olanlardır. Bu pırlanta taşların fiyatları da diğerlerinden çok daha ucuzdur. 

Tektaş Yüzük Fiyatları Belirlemede Şekil Faktörünün Etkisi

Tektaş pırlanta modeller çok ince hassas işçilik gerektiren ürünlerdir. Çok küçük olan taşların şekillendirilmesi ve çizilmesi için tecrübeli pırlanta ustaları gerekmektedir. İşçiliğin artması ile pırlanta tektaş yüzüklerin fiyatları da artmaktadır. Tektaş pırlanta yüzük modellerinde pırlanta işçilik maliyeti fiyatı belirlemede büyük rol oynamaktadır. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.