Pırlantada Montür Nedir ve Neden Önemlidir?

Montür ister pırlanta yüzük ister pırlanta küpe olsun takının odak noktasıdır. Taşın güvenle sabitlenmesi dışında montür mücevherin görünümünü etkiler.
28-08-2023
Dakika
Pırlantada Montür Nedir ve Neden Önemlidir?
 Pırlanta montürü, herhangi bir takıda pırlantanın yerleştirildiği metal çerçevenin tasarımı ya da bu amaçla kullanılan tekniklerdir. Takının türüne, kullanılan taşın özelliklerine ve estetik beklentilere göre çok sayıda montür çeşidi bulunur. Montür ister pırlanta yüzük ister pırlanta küpe olsun takının odak noktasıdır. Taşın güvenle sabitlenmesi dışında montür mücevherin görünümünü etkiler.
 
 Doğru montürü seçmek doğru pırlanta ve hatta uygun yüzük boyutunu seçmek kadar önemlidir. Tektaş pırlanta yüzük çeşitlerinde tüm gözler tasarımın orta kısmına odaklandığından, kötü seçilmiş, dengesiz veya uygun olmayan bir montür hemen fark edilir. Aynı şekilde pırlanta montür baget yüzük, pırlanta montür kolye seçimi yaparken monütüre doğru karar verilmesi gerekmektedir.Bununla birlikte uygun şekilde tasarlanmış bir montür mücevheri çarpıcı parıltılarla vurgular ve akıllıca tasarlanmış görsel hilelerle taşın karat boyutunu, rengini veya netliğini artırabilir. Bazı montür stilleri pırlantayı olduğundan daha büyük gösterirken bazıları ise en yüksek ışık geçirgenliği sağlayarak pırlantanın eşsiz rengini geliştirir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.