BURÇLARA GÖRE TAŞLAR VE ÖZELLİKLERİ

Her burcun kendisini etkileyen doğal bir taşı vardır.
28-08-2023
Dakika
BURÇLARA GÖRE TAŞLAR VE ÖZELLİKLERİ
BURÇLARA GÖRE TAŞLAR VE ÖZELLİKLERİ
 
Her burcun kendisini etkileyen doğal bir taşı vardır. Bu değerli taşlar harika bir sembol olduğu gibi güzel bir hediye alternatifidir. Sevdiklerinizi ve arkadaşlarınızı burcuna uygun doğal taşlı ürünler ile şaşırtabilirsiniz.
 
KOÇ
Akuamarin

Akuamarin, Koç burcunun denge taşıdır. Aksesuar seçimi yaparken burcunuza göre renkli taşlı pırlanta kolye veya yüzük seçebilirsiniz. Güçlü yatıştırıcı özelliklere sahip güzel bir açık mavi taştır. Koç'un elementi ateştir ve Akuamarin gibi bir su taşına sahip olmak, alevler çok güçlendiklerinde sakinleşmeye yardımcı olabilir. İç dengeyi geliştirmeye yardımcı olur. Boğaz çakrasıyla güçlü bir şekilde rezonansa giren Akuamarin taşı, meslekleri topluluk önünde konuşma yapmalarını gerektiren insanlar için mükemmeldir. Aynı zamanda duyguları yatıştırarak ve dağınık bir zihni temizleyerek, kendinizi güvenle ve dürüstlükle ifade etmenizi sağlayarak kaygı yükünü ortadan kaldırır. Akuamarin, sezgi ve öz farkındalığı artırdığı için düşünmeden önce konuşma eğiliminde olan Koçlar için özellikle yararlıdır. Enerjisinden yararlanmak için Akuamarin altın kolye modelleri veya akuamarin renkli pırlanta taşlı kolye veya yüzük modellerini takabilirsiniz. Akuamarin, sabrı artırır ve ayrıca zihinsel netliği geliştirerek bunalmış olduğunuzda kaostan düzen oluşturmanıza olanak tanır.
 
BOĞA
Turkuaz
 
Boğa burcunun uğurlu taşı Turkuaz taşıdır. Turkuaz, birçok eski uygarlık ve kültürde zengin bir kullanım geçmişine sahiptir. Bu taş, güçlü metafiziksel özelliklerinden dolayı saygı görüyordu ve savaşçılar tarafından koruyucu olarak kullanılıyordu. Ayrıca, düşüncenin ve vizyonun netliğini teşvik ettiği için krallar ve liderler tarafından da yaygın olarak kullanıldı. Turkuaz kişinin zihinsel, fiziksel ve ruhsal yeteneklerini güçlendirir. Turkuaz, enerjisi hem yatıştırıcı hem de güçlendirici olduğu için Boğalar için yararlı bir meditasyon taşıdır. Burcunuzu düşünürken Boğa burcunda iseniz mutlaka turkuaz renk taş kullamalısınız. Altın Kolye,pırlanta bileklik ya da yüzük olarak turkuaz takmak, olumsuzluğa karşı koruma sağlayabilir ve ayrıca aşırı enerjileri ve duyguları yumuşatmada yardımcı olur.
 
İKİZLER
Akik
 
Akik taşı taşıdığı enerjisi ile ikizler burcunun dışa dönük ve cesaretli olmasını sağlar. İkizler burcunun güçlü yönü olan iletişim alanında bu taşla kendilerini daha rahat ifade edeceklerdir. Yeni bir işe başlarken cesaretli adımlar atmayı kolaylaştırır. İkizler burcunun ihtiyaç duyduğu konsantrasyonu sağlamaya yardımcı bir taştır. İkizler burcunun vücutta temsil ettiği elleri, kolları ve omuzlara iyi gelmektedir. Çakralarının düzenli çalışması, eksik yönlerin tamamlanması ve var olan potansiyellerin sergilenmesi için İkizler burcu doğal taşı olan akik taşından yapılmış özel tasarım altın veya pırlanta bileklik, pırlanta kolye ya da pırlanta yüzük olarak üzerinizde taşımanız güzel olup sizi iyi hissedirecek ve aksesuar seçimini doğru yapmanızı sağlayacaktır.
 
YENGEÇ
Ay Taşı
 
Ay taşı, Yengeç burcunun sembol taşıdır.Aydan gelen ışığı yansıttığına inanılması nedeniyle bu adı almıştır. Eski medeniyetlerde sevgi, zenginlik ve bilgelik getirdiği düşünülmüştür. Doğurganlığı, bereketi de temsil etmektedir. Bu nedenle Yengeç burçlarının kullanması gereken bir doğal taştır. Yengeç burçlarının sıklıkla yaşadığı duygusal karmaşaları dengeler. Ay taşı, kalp çakrasını temsil eder. Günlük hayatta ihtiyaç duydukları dengelenme enerjisini sağlar. Yengeç burcu aksesuar seçimi yaparken ay taşı pırlanta bileklik, pırlanta kolye, altın kolye veya pırlanta yüzük tasarımı ile kendisini taçlandırabilir.
 
ASLAN
Kaplan Gözü
 
Aslan burcunun uğurlu taşı kaplan gözüdür. Kaplan gözü taşı çok eski medeniyetlerden beri gücü ve bağımsızlığı temsil etmesiyle bilinir. Kişinin gücünü görmesini ve iradesini doğru kullanmasına yardımcı olur. Eski çağlarda her şeyi gören göz olarak adlandırılan bu taş koruyucu bir tılsım olduğuna inanılmıştır. Aslan burcunun da lider özellikleri ile ön planda olduğu her alanda onu koruyacağına ve uğur getirdiği düşünülür. Aslan burcu doğal taşı olan kaplan gözünü altın bileklik, pırlanta kolye ya da pırlanta yüzük olarak kullanması enerjisini korumasına neden olacaktır. Özellikle özel tasarım pırlanta bileklik ve pırlanta yüzük şeklinde kullanılıyorsa sağ tarafa takılması önerilir.
 
BAŞAK
Yeşim Taşı
 
Yeşim taşı, güçlü enerjileri ile eski çağlardan günümüze kadar gelmiştir. İyi şansla ilişkilendirilen bir taştır. Başak burçlarının kullanması tavsiye edilir. Kök ve kalp çakrasıyla uyumlanır. Buradaki enerji blokajlarının açılması sonucunda kişi daha sevgi dolu, iyimser bakış açısına sahip olur. Kök çakranın dengelenmesi sonucu güvende hisseder ve dünyayla olan bağları güçlenir. Başak burçlarının kendini her daim güvence altına almak isteyen tutumuna karşı bu taş iyi gelir. Aile ve arkadaşlık ilişkilerindeki iletişimi kuvvetlendirir. Başak burçlarının mizah yetenekleri gelişmiştir. Bu taşla daha dışa dönük, neşeli ruh halini mizahla bir araya getirmesine yardımcı olur. Odaklanmayı kolaylaştırır. Başak burcu doğal taşı olan yeşim taşı ile tasarlanacak olan altın bileklik, pırlanta kolye ya da pırlanta yüzük olarak kullanması enerjisini dengelemesine yardımcı olacaktır.
 
TERAZİ
Sitrin
 
Sitrin taşı, turuncu rengi ve enerjisindeki canlılıkla bulunduğu ortama neşe getirir. Terazi burcunun sosyal ve dışa dönük yapısıyla sitrin taşının güçlü enerjisi bir araya geldiğinde çevresinde güneş gibi parlamasına neden olur. Dengeyi arayan teraziler için bu taşı düzenli olarak kullanmaları faydalarına olacaktır. Sitrin taşı iç sakinliği ön plana çıkarmasıyla durumları analiz etme ve pozitif yönde değerlendirmeye yardımcı olur. Terazi burçlarının bazı zamanlarda istemese bile uyum göstermelerine gerek kalmayacak gücü getirir. Kişinin bireyselliği gelişir, özgüveni artar.Sitrin taşı ile özel tasarlanacak pırlanta kolye, pırlanta bileklik, pırlanta yüzük Terazi burcu için yapılabilecek en güzel hediye olacaktır.
 
AKREP
Ametist Taşı
 
Ametist taşı, doğanın sakinleştirici gücü olarak da anılmaktadır. Akrep burçları günlük hayatlarında her ne konuyla uğraş içerisindeyse o alanda yoğun bir zihin çalıştırmaktadır. Bu sebeple gergin ve huzursuz olabilirler. Ametist taşından yapılmış altın kolye,pırlanta kolye,pırlanta bileklik, pırlanta yüzük gibi takı ve aksear seçeneklerini kullanmaları halinde bu olumsuz enerjiden kurtulurlar. Zihin daha berrak çalışır. Bu sayede olayları objektif bir bakış açısıyla görmelerini sağlar.
 
YAY
Mavi Akik Taşı
 
Mavi akik taşı, zihni ve sinirleri yatıştırmak için kullanılabilecek en iyi taşlardan biridir. Yay burçları mutlaka fiziksel veya zihinsel olarak bir hareket halindedir. Bazen bu hareketlilik halinden uzaklaşıp dingin bir ruh halinde kalmaları gerekir. Birden fazla konuya aynı anda ilgi göstermeleri bir süre sonra kafa karışıklığı ya da çabuk sıkılmalarına neden olacaktır. Mavi akik taşı ile bu enerjinin zaman zaman dingin bir hal alması gerçekten ne istediklerini anlamalarına yardımcı olacaktır. Çok fazla düşünen Yay burçları neşeli ve dışa dönük enerjilerden kopup daha sessiz bir ruh haline bürünürler. Mavi akik taşından yapılmış pırlanta kolye,pırlanta bileklik, pırlanta yüzük renkli taşları özel tasarlanmış takıları ve aksesuarları düzenli olarak kullandıklarında duygusal ve zihinsel denge sağlanacaktır.
 
OĞLAK
Lal Taşı
 
Lal, sevgi ve şefkatin sembolü bir taştır. Bulunduğu alandaki negatif enerjileri pozitif bir hale çevirmektedir. Oğlak burçlarının duygusal konularda kendini ifade etme konusunda zorlanması nedeniyle lal taşından yapılmış özel tasarım pırlanta bileklik,pırlanta kolye, özel tasarım pırlanta yüzük renkli taşlı takıları kullanması yararına olacaktır. Çünkü lal taşı kalp çakrasıyla uyumlanmaktadır. Bu alandaki blokajların arındırılmasıyla duygularını paylaşmada ve bu konuda kendini ifade etmede kolaylık yaşarlar. Daha dışa dönük bir yapıda olunur. Kişiye güç ve cesaret verir. Yaşama sevincini arttırır. Oğlak burçları için önemli olan kariyer alanında da şans ve fırsatı açma konusunda da etkileri vardır.
 
KOVA
Oniks Taşı
 
Oniks taşı sezgi, denge, odak ve değişimi temsil eden bir taştır. Duygusal konuların dengelenme sürecini kolaylaştırması adına oniks taşından yapılmış özel tasarım pırlanta bileklik,pırlanta yüzük, pırlanta kolye, pırlanta yüzük renkli taşlı takılar kullanılması gerekir. Oniks taşı, Satürn gezegeniyle ilişkilendirilir. Bu gezegen aynı zamanda Kova burcunun yönetici gezegenlerinden bir tanesidir. Bu nedenle Kova burçlarının kullanabileceği en iyi doğal taşlardan biridir. Tam anlamıyla bir uyum yaşanır. Kişinin topraklanmasına dolayısıyla güç, güven, irade ve mantık alanlarında farkındalık yaşamasını sağlar. Aşk ilişkilerinde duyguları rahatlıkla yaşamayı sağlar. Yin ve yang enerjilerini dengeler.
 
BALIK
Akuamarin Taşı
 
Akuamarin, mavi ve yeşil tonlarına sahip olması nedeniyle sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Eski medeniyetlerde sonsuz mutluluğun ve gençliğin sembolü olarak kabul edilirdi. Sezgileri açtığı ve yüksek bilince ulaşmaya yardımcı olduğu da bilinmektedir. Balık burçlarının enerjisiyle uyumlanacak bir doğal taştır. Balık burçlarının sezgileri ve yüksek bilinçleriyle olan iletişimi kuvvetlidir. Sezgileri yüzünden fazla hissetmek, empati kurma ve derin düşünmeleri kaygılı bir ruh halinde olmalarına neden olabilir. Akuamarin taşı ile birlikte bu enerji dengelenecektir. Düzenli olarak akuamarin taşından yapılmış özel tasarım pırlanta bileklik,pırlanta yüzük, pırlanta kolye, pırlanta yüzük renkli taşlı takılar kullanmaları halinde algıları açılarak stresi azaltmayı sağlar. Cesaret ve özgüveni arttırır. Konsantrasyonu ve içgüdüleri arttırmaktadır
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.