Evlilik Tekliflerinde Yeni Trend Özel Kesim Pırlanta Yüzükler

Halkanın tam ortasında mükemmel parlaklıkta pırlanta tek bir taş, kusursuz bir montür ve zerafetin tarifi.
28-08-2023
Dakika
Evlilik Tekliflerinde Yeni Trend Özel Kesim Pırlanta Yüzükler
Evlilik Tekliflerinde Yeni Trend Özel Kesim Pırlanta Yüzükler
 
Halkanın tam ortasında mükemmel parlaklıkta pırlanta tek bir taş, kusursuz bir montür ve zerafetin tarifi. Bütün bunların da ötesinde aşkın en değerli simgesi. Evlilik tekliflerinde en önemli rolü oynayan pırlanta tektaş yüzükler o ana ve geleceğe dair anlamları da taşır. Bir pırlanta tek taş yüzük bütün duyguları ifade eder; romantizm, sevgi, sadakat, bağlılık ve sonsuzluk. Pırlanta tek taş yüzüklerde ise ilk bakışta öne çıkan özellik her zaman için zarafettir. Pırlanta tektaş yüzük en özel hediye seçenekleri arasında ilk sırada yer alır. Pırlanta tektaş yüzükleri birbirlerinden ayıran özellikler üzerlerinde bulunan taşların kesimleridir.
 
YUVARLAK KESİM
 
Yuvarlak kesimin en önemli özelliği taşın rengine ve berraklığına göre ışığı yansıtma derecesinin değişmesidir. Yüzük üzerinde bulunan taş ne kadar kaliteli ise yüzük de o kadar parlak görünür. Bu kesimin serüveni 1919 yılında başlar. Marcel Tolkowsky bu kesimin yaratıcısıdır. Yuvarlak kesim tektaş yüzük modelleri daha risksiz bir model olarak tanımlanabilir. Yuvarlak kesim tek taş pırlanta yüzük satın aldığınızda diğer takılarınızla uyum sağlaması daha kolaydır.
 
MARKİZ KESİM
 
Markiz kesim tektaş yüzüklerin tercih edilmesindeki en önemli neden üzerinde bulunan pırlantanın daha büyük görünmesini sağlamasıdır. Pırlantanın markiz kesim haline gelmesi için uçlarının sivriltilmiş olması gerekir. Görüntüsü yuvarlak ve damla kesim arasındadır. Bu kesimin parmağı daha ince ve uzun gösterdiği söylenir. Bu kesim üzerinde 56 faset yer alır. Yuvarlak kesime göre daha ağır bir görüntüsü vardır. Markiz tek taş pırlanta yüzük seçimi yapmanız halinde daha gösterişli bir yüzüğe sahip olabilirsiniz.
 
KALP KESİM
 
Tektaş yüzük üzerinde bulunan pırlanta kalp şeklinde kesilmiştir. Yuvarlak kesimden tasarlanmış bir modeldir. Diğer kesimlere göre daha farklı bir görüntüsü vardır. Kalp kesim tam anlamıyla romantik bir model olarak tanımlanabilir. Aşkı tam olarak yansıtan bu kesim aşkın sonsuzluğunu da içinde taşır ve pırlanta tasarım takımı olarak takılarınıza da mükemmel şekilde eşlik eder. OVAL KESİM Yuvarlak kesim pırlantadan da daha büyük görünür. Görünüm olarak yuvarlak kesimi andırır ancak daha eliptik bir forma sahiptir. Oval kesimin asil bir görüntüsü olduğu söylenebilir. Pırlantanın bütün güzelliklerini bu formda bulmak mümkündür. Farklı pırlanta yüzük tasarımları ile farklı olmak isteyenler tarafından tercih edilebilecek tektaş yüzük modelleri arasındadır.
 
DAMLA KESİM
 
Kesimin şeklinden ve isminden de anlaşıldığı gibi armut kesim ya da gözyaşı damlası olarak da adlandırılabilir. Taşın şekli parmakların daha ince görünmesini sağlar. Taşın kesimi nedeniyle vintage modellerden birisi olarak gösterilebilir. Kibar bir model olmasından dolayı tercih edilme sıralamasında da yükseklerde yer alır. Damla kesim pırlanta tektaş yüzük fiyatları diğer kesimlere sahip yüzüklere göre daha yüksek olabilir. Bunun temel nedeni taşın karatının yüksek olmasından kaynaklıdır.
 
PRENSES KESİM
 
Prenses kesim tektaş en az yuvarlak kesim tektaşlar kadar tercih edilen modeller arasında bulunur. Kare formdadır ve köşeleri sivridir. Birçok tek taş pırlanta kesimine göre daha modern bir görüntüsü vardır. Üzerindeki faset sayısı ne kadar fazlaysa taşın parlaklığı da o kadar artar. Prenses kesim adı gibi asaleti ve zerafeti temsil eder.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.