Tektaş Yüzüğün Hikayesi Nedir?

Bu yazımızda tektaş yüzünün hikayesinden bahsettik.
14-03-2022
Dakika
Tektaş Yüzüğün Hikayesi Nedir?

Çağımız toplumlarının evlenme tekliflerinde yer, zaman, kişiler, yüzler ve kıyafetler değişse de değişmeyen tek şey tektaş yüzüktür. Birbirini delicesine seven iki gönlün birlikteliğini perçinleyen, erkeğin sevdiğine verdiği değerin bir nişanesidir tektaş yüzük. Peki nasıl oldu da tektaş yüzük tüm dünyada bu kadar popüler oldu ve adeta sevginin, aşkın sembolü oluverdi? Sizler için tektaş yüzüğün hikayesini ele aldık ve bakın nasıl detaylar çıktı ortaya?

Birbirinden Eşsiz Pırlanta Tektaş Yüzükleri İnceleyin!

 

 

Tektaş Yüzüğün Hikayesi

Mücevherler ve özellikle de elmas tarihin en eski zamanlarında bile kadınlar tarafından zarafet, gösteriş ve ihtişamını ifade etmek için kullanmıştır. Bu özel taşın keşfi ise 19. yüzyılın sonlarına dayanır. İngilizler o zamanlar kendi sömürgesi olan Güney Afrika'da çeşitli noktalarda maden aramaları yapıyordu ve bu aramalarda ilk önce çok da değerli olduğunu anlamadıkları ancak sonraları paha biçilmez diyecekleri elmas madenlerini keşfettiler. 

 

Kıtanın birçok noktasındaki bu madenlerden büyük özenle çıkarılan elmasları ülkelerine götürdüklerinde ise piyasada çok fazla elmas arzı olması nedeniyle pazardaki fiyatının ve değerinin düştüğünü fark ettiler. Bu düşüşü önlemek isteyen İngilizler elmas ticareti yapan tüm şirketleri De Beers çatısı altında toplamaya karar verdi. De Beers’in kurulması ile mücevher ticaretinde tek söz sahibi bu kurum oldu. Bu gelişmenin ardından De Beers ticarete yön vermeye başladı ve kısa zamanda elmas fiyatları bir hayli yükseldi. Bir sonraki adım ise piyasadaki elmasların yüksek fiyattan satılacağı bir pazar oluşturmaktı ve yeni kıta Amerika tam anlamıyla bu iş için biçilmiş kaftandı. 

 

De Beers yaptırdığı çeşitli araştırma ve anketler sonucunda Amerikan halkına elması nasıl satacağının yolunu bulmuştu. İşe ülke genelinde faaliyet gösteren gazete, dergi ve radyolarına reklam vererek başladılar. Elmaslar boy boy sayfalarca reklamlarda yer alıyor, haliyle insanların dikkatini çekiyordu. Daha da önemlisi reklamlarda ülkenin tanıdık simalarını, sevilen yüzlerini, ses ve sinema sanatçılarını oynatıyorlardı. Bu reklamlar öyle bir hal almıştı ki, insanlar her yerde toplumun beğenisini kazanmış ünlü kişilerin sevdiği kişiye sevgisini ifade etmek için elinde tektaş yüzükle evlenme teklifi yaparken görüyordu. 

 

Yapılan reklam kampanyası kısa bir süre sonra meyvesini verdi. Yeni savaştan çıkmış, ekonomisi rayına oturmamış bir ülkede insanların alım gücü düşmesine rağmen tektaş yüzük satışları bir anda iki katına çıkmıştı. Zamanla tektaş yüzüğün bu ünü Amerika kıtasından tüm dünyaya yayıldı ve içinde aşk, sevgi, evlilik geçen her sahnenin vazgeçilmez bir karesi haline geldi. İşte tektaş yüzük bu şekilde tüm dünyada popüler hale geldi.

 

Sevdiğinize Neden Tektaş Yüzük Hediye Etmelisiniz?

İnsanoğlu sevgi ile yoğrulmuş derler. İki insanın birbirini sevmesi kadar güzel bir şey yoktur. Mecnun’un Leyla’ya olan sevgisi, Kerem’in Aslı’ya olan gönül bağı, Ferhat’ın Şirin’e kavuşmak için gösterdiği dillere destan olan azmi hep anlatıla gelmiştir. Bu sevgiyi göstermek küçücük bir ifadeyle bazen fedakarlık ile bazen sadakatle, kimi zaman da bir hediye ile olabilir. Erkeğin hayat arkadaşına olan sevgisini ele aldığımızda birkaç nedenden dolayı tektaş yüzük hediye edilebilir.

 

Evlilik Teklifi: Günümüzde tektaş yüzük evlilik teklifi yapan çiftlerin olmazsa olmazlarındandır. Sevdiğiniz insana ömründe bir defa yaşayacağı ve unutamayacağı bir evlilik teklifi yapmak için, ona verdiğiniz değeri göstermek için tektaş yüzük hediye edebilirsiniz.

 

Barışma Hediyesi: Hayat arkadaşınızla sürdürdüğünüz yaşantınızın her dönemi aynı şekilde devam etmez. Eşinizi bilmeden kırabilirsiniz. Aradaki kırgınlığı gidermek, eşinizin gönlünü alabilmek küçücük bir tektaş yüzük hediye alarak onunla barışabilirsiniz.

 

Sevgililer Günü ve Evlilik Yıldönümü: Eşinize sevgililer günü, evlilik yıldönümü gibi özel günlerinizde onu unutmadığınızı ifade etmek için tektaş yüzük hediye alabilirsiniz.

 

Doğum Hediyesi: Çocuk, mutlu giden evliliklerin muhteşem bir hediyesidir. Böyle muhteşem bir hediyeyi size vermek için canını dişine takan eşinizi tektaş yüzük alarak mutlu edebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.