Tektaş Pırlanta Kesimi Nasıl Olmalı?

Bu yazımızda tektaş pırlanta kesiminin nasıl olması gerektiğinden bahsettik.
24-08-2022
Dakika
Tektaş Pırlanta Kesimi Nasıl Olmalı?

Pırlanta yüzükler artık pek çok kişinin vazgeçilmezi arasında yer alır. Bu nedenle mücevher tasarımcıları her dönem farklı pırlanta modelleri tasarlar. Pırlanta yüzükler hemen hemen artık pek çok kişinin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Bu nedenle mücevher tasarımcıları her dönem için birbirinden farklı pırlanta modelleri tasarlayarak tercih edecek olanların beğenisine sunuyor. Peki ideal pırlanta kesimi nasıl olmalıdır? Pırlantanın mutlaka bir kesim tarzı olmalıdır. Yoksa pırlanta herhangi bir anlam içermeyerek basit bir görünüm sergileyecektir. Bu nedenle piyasada satın alınmak üzere hazır olan ürünlerim bir kesim tarzı bulunmaktadır. Özellikle şu detayı iyi ayırt etmek gerekiyor; pırlantanın şekil özelliği ile kesimi arasında ciddi farklar bulunuyor. Kesim pırlantaya şekil verilmesi ve pırlantanın tam anlamı ile ortaya çıkarılmasıdır.

 

Kesim yapılırken pırlantanın nasıl bir tasarım yapılacaksa bu duruma göre işlenmesi gereklidir. Bu nedenle pırlanta tasarlamadan önce kesim işleminde çalışılan detaylar oldukça önem taşıyor. Pırlantaya en önemli özelliği veren detaylardan biri de üzerinde yapılan kesim çalışmasıdır. Kesim çalışması ne kadar doğru açıda yapılırsa tasarım o derece ışık alarak ışıldayacaktır. Bir nevi pırlantanın ışıldaması doğru kesim yapılarak, ışığın yansımasını sağlamaktır. Böylece pırlanta şekil ve tasarıma hazır hale gelmektedir. 

 

Özellikle Venta Pırlanta bu bağlamda hem kesim işlemlerinde hem de tasarım seçimlerinde oldukça titiz davranan kurumların başında geliyor. Doğru bir pırlanta kesimi o tasarımı her anlamda daha özel bir yapıda göstermek için önemli bir detaydır. Pırlanta kesimi, şekli ve rengi ile bir bütündür. Bu nedenle satın alırken bu detayları mutlaka belirlemek gerekiyor.

Doğru Pırlanta Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Pırlanta seçimi yaparken bazı detaylara dikkat etmek oldukça önemlidir. İlk olarak pırlantanın ışığı doğru yansıtması ve parlaması için kesiminin doğru olması gerekiyor. Pırlanta kesimleri bu açıdan bakıldığında oldukça önemli detayları içine alıyor. Bunun sonrasında ise doğru bir şekil ve tasarım ile işlenmiş olması da önemli bir detaydır. Bir diğer önemli detay ise pırlantanın doğru bir renk kalitesine sahip olmasıdır. Bir diğer önemli özellik ise pırlantanın ne kadar berrak olduğudur. Berraklık pırlantanın önemli bir detayı olarak değerlendiriliyor. Berraklık ise pırlantanın işlenmeden önce ne derece temizlendiği ile ilintili bir detaydır. 

 

Ürün satın alınmadan önce renk kalitesi konusunda da bilgi edinmek gerekiyor. Bu detaylardan sonra pırlantanın karat ağırlığı ile ilgili bilgi edinmektir. Pırlantanın ölçüm birimi karat olarak adlandırılmaktadır. Kaç karat pırlanta seçimi yapmak istiyorsanız bu ölçüye göre seçim yaparak ürün tercihi yapabilirsiniz. Pırlanta rengi bakımından da önemli bir mücevher çeşididir. Renk skalasının durumuna göre de kalitesi ve fiyat aralığı değişim göstermektedir. 

Pırlantanın Şekli Neden Önem Taşımaktadır?

Pırlanta hiçbir zaman değerini kaybetmez ve şekline, kesimine ve renk özelliğine göre önem taşımaktadır. Bu detaylar pırlanta için en önemli özellikler arasında yer almaktadır. Pırlanta iki şekil ile detaylandırılır.  Pırlanta yassı, ideal ve derin olmak üzere tasarlanmaktadır. Bu şekiller yapısı bakımından ne kadar doğru ışık alırsa o derece ışığı doğru alacak ve pırlantayı o derece parlatacaktır. Bu açıdan bakıldığında pırlantanın şekli oldukça önem taşıyan detayların başında geliyor. Pırlanta tasarımında kesim ve şekil birbirinden farklı ama ürünün yapımı aşamasında tasarım için en önemli detaylardandır. 

Tektaş pırlanta kesimi, şekli, rengi ve tasarımı açısından her dönemin en önemli mücevherleri arasında yerini almaya devam ediyor. Pırlanta karat açısından da satın alırken kişilerin tercihi oranı ile belirleniyor. Pırlantanın karatı ne kadar yüksek ise fiyatı da bu oranda artışa geçmektedir. Bu nedenle seçim yaparken pırlantanın ağırlığı doğrultusunda fiyat artışı olacağını bilmek gerekiyor. Pırlanta hazır tasarımların yanı sıra özel olarak da tasarlanabilen ve kişilerin özel isteklerine göre kesimi yapılabilen ürünlerdendir. Ancak bunun maliyeti ise hazır tasarımlara göre daha farklı olabilmektedir. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.