Tamtur Yüzük, Alyans ve Pırlanta Seçmenin Püf Noktaları

Bu yazımızda Tamtur Yüzük, Alyans ve pırlanta seçmenin püf noktalarından bahsettik.
24-08-2022
Dakika
Tamtur Yüzük, Alyans ve Pırlanta Seçmenin Püf Noktaları

Tamtur pırlanta modelleri kadınların son zamanlarda en çok ilgi gösterdiği modeller arasında yer almaktadır. Tamtur modellerde küçük taşlar bütün yüzüğü sarar. Tamtur pırlanta modelleri kadınların son zamanlarda en çok ilgi gösterdiği pırlanta modelleri arasında yer almaktadır. Pırlanta tam tur modeller küçük pırlanta taşların yüzüğün etrafını saracak şekilde dizilmesi ile oluşan modellerdir. Tamtur pırlanta modellerinde içe gömülü biçimde sıralanmış taşlar parmakları rahatsız etmediği için daha çok tercih edilmektedir. Tamtur yüzük modelleri son zamanlarda evlenecek insanlar için iyi bir alyans alternatifi olarak tercih edilmektedir. Kadınlar evlilik yüzüğü olarak tamtur pırlanta modelleri kullanmaktadır. Alyans kullanmak istemeyen kadınlar tarafından tamtur modeller tercih edilmektedir.

Tamtur yüzükler, alyans ve pırlanta yüzükler seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç püf nokta vardır. Bu püf noktalar seçeceğiniz yüzüğü daha rahat, kullanışlı ve uzun ömürlü kullanmanızı sağlayacaktır. Ayrıca istediğiniz yüzük ve modelleri nasıl daha uygun alabileceğiniz konusunda püf noktalara dikkat etmelisiniz.

Tamtur Yüzük Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

Tamtur yüzük almak isteyen kişiler alacağı yüzüğün günlük kullanıma uygun olup olmadığını mutlaka araştırmalıdır. İçe gömülü olmaya tamtur yüzük modelleri parmağınızda rahatsızlık hissi yaratabilir. Ayrıca günlük kullanımlarda konfor sağlamayabilir ve parmağınız herhangi bir nedenden dolayı şişer ise parmağınıza batarak acıtabilir bu nedenle alacağınız tamtur yüzük modelini araştırmalısınız. Tamtur alırken en önemli püf noktalardan biri yüzük ölçüsünün doğru alınmasıdır. 

Tamtur yüzük modelleri sıralı taşlardan oluştuğu için daraltma genişletme gibi işlemlerin yapılması yüzük yapısının bozulmasına neden olmaktadır. Bu nedenle tamtur yüzük alırken en önemli detay parmak numarasının doğru bilinmesidir. Kalın ve ince parmak yapısına sahip kadınlar küçük püf noktalar ile parmaklarını olduğundan daha ince ve uzun veya daha dolgun gösterebilirler. İnce modellerden seçilmiş tamtur yüzük modelleri kalın ve kısa parmaklı bayanlar için oldukça uygundur. Kalın ve büyük taşlara sahip tamtur yüzük modelleri ise ince ve uzun yapılı bayanlarda çok hoş ve şık durmaktadır. 

Alyans Yüzük Seçimlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

Alyans yüzük seçimleri nişanlı evlenecek çiftler için önemli bir konudur. Alyans evliliği ve bağlılığı temsil etmektedir. Bu nedenle alyans yüzükler bir yüzükten daha çok şeyi ifade eden özel anlamlar taşımaktadır. Alyans yüzükler uzun yıllar kullanılan yüzük çeşitleridir. Çoğu insan kaybetmedikçe ya da yüzükler zarar görmedikçe alyanslarını ömür boyu kullanırlar. Bu nedenle seçim yaparken çok fazla detayın gözden geçirilmesi gerekmektedir. Öncelik olarak seçilen alyansın kullanışlı olması gerekmektedir. Gün boyunca parmaklarda takılı olan alyanslar günlük işlerin yapımında sorun yaşatmamalıdır. Özellikle çok kalın olan alyans modelleri günlük kullanımlar için sorun yaşatmaktadır. Bu nedenle alyansların ince ve hafif yapılı olması kullanım rahatlığı açısından çok daha rahattır.

Alyans yüzük alırken parmak ölçünüzün doğru alınması gerekmektedir. Genellikle parmak ölçüsü alırken parmaklarınızın şiş olmadığından emin olmalısınız. Alyans yüzükler her gün kullanılan bir yüzük olduğu için aldığınız alyans yüzük modelinin kıyafetlerinize ve aksesuarlarınıza uyum sağlayacak bir model olması gerekmektedir. Tektaş ve alyanslar aynı parmakta yan yana kullanıldığı için birbirleriyle uyumu son derece önemlidir. Alyans yüzüklerin kullanılan tektaş yüzük ile aynı renkte ve uyumlu olması gerekmektedir. Farklı renklerde seçilen alyans yüzük ve tektaş yüzük birbirinden farklı ve uyumsuz duracaktır. En önemlisi ise alyans yüzük seçerken içinize sinen ve tarzınızı yansıtacak yüzük modelleri seçmelisiniz. 

Alyans yüzük seçimlerinde iyi bir fiyat araştırması yapılması gerekmektedir. Yüzüklerde kullanılan taşlar ve işçilik fiyatları da dahil edildiği için farklı mağazalarda farklı fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. Aynı yüzük modelinin farklı mağazalarda farklı fiyatlandırıldığını görebilirsiniz. Bunun için internet siteleri üzerinde iyi bir araştırma yapabilirsiniz.

Pırlanta Yüzük Seçimlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

Pırlanta yüzük seçerken bilinmesi gereken en önemli püf nokta yüksek karatlı pırlantanın en kaliteli pırlanta olduğu anlamına gelmediğidir. Pırlantanın kalitesini belirleyen bulanıklık, renk ve şekil gibi faktörlerin önemi bilinmelidir. Düşük karatlı bir pırlanta yüksek karatlı bir pırlantadan çok daha büyük görünebilir. Bunun nedeni ise pırlantanın büyüklüğünü belirlemede karat kadar renk ve diğer faktörlerin etkili olmasıdır. En iyi pırlanta özellikleri ise yüksek karatlı, bulanık olmayan ve rengi beyaz ve saydam olanlardır. Bu özelliklerdeki bir pırlanta kaliteli ve çok pahalıdır.

Kaliteli yüzük modellerini uygun fiyatlara almanın püf noktası ise internette online satış yapan mağazaların indirim ve kampanyalarını takip etmektir. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.