Tamtur Pırlanta Yüzük Nedir?

Pırlanta taşlar yüzüğün etrafında tam tur olarak dizilir. Minik pırlantalar yüzüğe tam oturtularak tasarlanır bu sayede kullanım diğer tektaş yüzüklere oranla kolaydır.
09-01-2023
Dakika
Tamtur Pırlanta Yüzük Nedir?

Tamtur Pırlanta Yüzük Nedir? 

Tamtur pırlanta yüzük klasik pırlanta yüzüklerden farklı olarak tasarlanmaktadır. Pırlanta taşlar yüzüğün etrafında tam tur olarak dizilir. Minik pırlantalar yüzüğe tam oturtularak tasarlanır bu sayede kullanım diğer tektaş yüzüklere oranla kolaydır. Tamtur pırlanta modelleri klasik alyans kullanımına alternatif olarak kullanılabilir. Altın alyans kullanmayı tercih etmeyen kişiler için şık bir alternatiftir. Tektaş yüzük ile uyum sağlayan tamtur yüzükler sıklıkla tercih edilmektedir.

Tamtur Pırlanta Yüzük Modelleri 

Tamtur pırlanta modelleri her zevke uygun olarak tasarlanmaktadır. Farklı taş büyüklükleriyle farklı kalınlıkta tasarlanan tamtur yüzükler geniş bir seçim olanağı sunuyor. Özel günlerde şık bir hediye seçimi olan tamtur yüzükler klasik modellerinin yanı sıra tektaş olarak da tasarlanıyor. Tamtur baget pırlanta yüzük modelinde ortada bulunan pırlantanın etrafına minik pırlanta taşlar diziliyor. Göz kamaştıran tektaş minik pırlantalar ile uyum sağlayarak zarif bir yüzük oluşturuyor. Söz ve nişan merasiminin ardından takılan alyans yerini yavaş yavaş tamtur pırlanta yüzüklere bıraktı.

Modern bir tasarımı olan tamtur yüzükler tektaş ile uyum sağlayan tasarımı sayesinde dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Kültürel olarak genellikle tektaş ve alyans aynı parmağa takılmaktadır. Bu yüzden kullanılan tektaş ile alyansın uyumlu olması tercih edilen bir şeydir. İnce tamtur pırlanta yüzük tektaş ile şık bir uyum yakalıyor. İstenildiğinde tek olarak kullanılabilen tamtur pırlanta yüzük tasarımı sayesinde günlük kullanım için de oldukça uygun.

Tamtur Pırlanta Yüzük Kullanmanın Avantajları 

Kolye, yüzük ve küpe gibi takılar kadınların vazgeçilmezidir. Günlük kullanım ve gece davetleri için genellikle farklı takı modelleri tercih edilir. Şıklığına her daim dikkat edenler ise günlük kullanım içinde pırlanta tercih eder. Ellerin gün içerisinde yoğun kullanılması nedeniyle yüzük seçiminin doğru yapılması önemlidir. Tamtur pırlanta yüzükler günlük kullanım için uygundur. Genellikle düşük karatlı pırlantalar ile tasarlanan tamtur yüzük hafif olmaktadır. Kullanımı esnasında kullanan kişiye herhangi bir ağırlık yaratmaz. Klasik alyans modelleri genellikle sarı renk olarak tasarlanmaktadır.

Altın kullanımını tercih etmeyen kişiler için tamtur pırlanta yüzük modelleri şık bir tercih olabilir. Küçük boyutlarda seçilen pırlantalar yüzüğün içerisine gömülü olarak tasarlandığı için kullanım esnasında herhangi bir rahatsızlık yaratmaz. Rahatlıkla klasik alyansa alternatif olarak kullanılabilir. Bunun yanı sıra parlak görünümü ile dikkatleri üzerine çeker. Tüm pırlanta takılarınızla uyumu yakalayarak sizi şık bir görünüme kavuşturur.

Tamtur Pırlanta Yüzük Temizliği

Tamtur pırlanta yüzük modelleri gece şıklığınızı tamamlarken günlük kullanım da ise rahat bir kullanım olanağı sağlar. Tüm gün kullanılan tamtur pırlantaların uzun süre ışıltısını kaybetmeden kullanılabilmesi için düzenli olarak temizliğinin yapılması gerekir. Gün içerisinde farklı kimyasallar ile temas eden ellerimiz nedeniyle pırlanta yüzüğünüz kısa süre içerisinde soluk bir hal alabilir. Tamtur pırlanta yüzük kullananlar mümkünse kimyasal ürünlerin kullanımından kaçınmalıdır. Kimyasal ürünler pırlantanın parlayan yapısına zarar vererek matlaşmasına neden olmaktadır. Herhangi bir durumda pırlantada matlaşma yaşanması halinde temizleme işlemi yapılarak pırlanta yüzük eski parlaklığına döndürülebilir.

Tamtur pırlanta yüzük fiyatları modellerine göre değişiklik gösterebilir. Doğada bulunması zor olan pırlanta çok değerli bir taştır. Kullanan kişiye parıltısı ve zarafeti ile kendini özel hissettirir. Uzun yıllar bozulmadan kalabilen pırlanta takıların kullanımı ve temizliğine dikkat edilmesi gerekir. Pırlanta takı temizliği profesyonel kişiler tarafından yapılabildiği gibi evde de kolayca yapılabilir. Beyaz sirke ve karbonat gibi doğal ve asit değeri olmayan temizleyiciler yardımıyla pırlanta üzerindeki kalıntılar temizlenebilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.