Pırlanta Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pırlanta bakımını düzenli olarak yapmanız ve pırlantayı nasıl kullanacağınız hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.
13-01-2023
Dakika
Pırlanta Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pırlanta bakımı mücevherlerinizin ışıltısını ve maddi değerlerini korumasını sağlayacak detaylardır. Pırlanta bakımını düzenli olarak yapmanız ve pırlantayı nasıl kullanacağınız hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Bunun dışında olası hasar ya da çatlaklarda da uzmanlardan bakım desteği almanız gerekmektedir. Pırlanta bakımı konusunda dikkat etmeniz gereken en önemli unsur, pırlantaları muhafaza etme detaylarıdır. Küpeler, bileklik, tektaş yüzük ya da kolye gibi aksesuarların tamamı için bakım temizlik kuralları aynı olmaktadır. Pırlanta mücevherlerinizi saklarken, kendi kutularında muhafaza etmeniz gerekmektedir. Pırlantaları diğer pırlanta mücevherlerle temas içinde bırakmanız, kırılmalarına ya da çizilmelerine yol açar. Pırlanta taşları oldukça sağlam madenlerdir. Ancak bir diğer elmas ya da pırlanta taşı ile kırılabilir. Bu durumu engellemek için hiçbir pırlanta mücevheri diğeri ile aynı kutuda muhafaza etmemeniz gerekmektedir. Çizilmeler ve kırılmalar, pırlantanın görüntüsünde bozulmaya ve maddi değerinde kayıplara yol açacaktır.

 

Pırlanta Bakımı 

Tektaş bakımı için dikkat etmeniz gereken en önemli konu, temizlik yaparken ya da duş sırasında yüzüğü çıkarmanızdır. Tektaşlara temizlik malzemelerinin temas etmesi, taşın yapısında bozulmaya yol açabilir ve bu sebeple de ışıltısını kaybetmeye yol açabilir. Bu durumda tektaşın güzelliği bozulacaktır. Bu sebeple de temizlik sırasında yüzüğü çıkarmaya dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Öte yandan yüzükleri ya da diğer pırlanta mücevherleri ayda bir temiz sudan geçirmek ve ardından temiz bir bezle kurulamanız gerekmektedir. Bu bakım yeterli olacaktır. Fakat pırlanta mücevherlerde çatlaklar ya da çizilmeler bulunuyorsa, mutlaka bu alanda işin ehlileri ile çalışmak ve sorunu en kısa sürede onarmak gerekmektedir. Aksi durumlarda çatlaklar ve kırıklar ilerleyecek, pırlanta taşında geri dönülmez hasarlara yol açacaktır. Pırlantaları muhafaza ettiğiniz kutunun da havadar olmasına, rutubetli alanlarda bulunmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Ara ara mücevherlerinizi havalandırmanız ve kullanmadığınız mücevherlerinizi sudan geçirmeniz ve kurulamanız oldukça önem teşkil etmektedir.

 

Pırlanta Fiyatları

Pırlanta fiyatları satın alacağınız pırlanta mücevherinin özelliklerine ve tasarımına göre değişmektedir. Pırlantalarda fiyatı belirleyen en önemli detay taşın karatı olmaktadır. Taşın karatı ne kadar fazlaysa, pırlanta fiyatları da o kadar artacaktır. Ancak karat tek başına kalite belirlemek için yeterli olmayacaktır. Karat dışında taşın kesimi pırlanta fiyatları konusunda belirleyici olmaktadır. Yüzük ya da pırlanta mücevherlerin tasarımı, kullanılan taşın berraklığı ve rengi de fiyatları konusunda belirleyici olmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.