Pırlanta Takılarınızı Nasıl Parlatabilirsiniz?

Değerli Pırlanta takıların temizliği nasıl yapılmalı ve nasıl parlatılmalıdır?
13-01-2023
Dakika
Pırlanta Takılarınızı Nasıl Parlatabilirsiniz?

Pırlanta Parlatma

Pırlanta, sert ve doğal bir doğal madde olan elmasın işlenmesi ile elde edilen bir taştır. Parlak ve ışıltılı görünümü ile takı eşyaları yapımında kullanılır. Pırlanta takılar temas ettiği yüzeyin yağ ve kiri, dış etkenler ve yanlış kullanım nedeniyle zamanla parlaklığını ve ışıltısını kaybedebilir. Takı tasarımında pırlanta taşın yerleştirildiği alan kiri tutarak kötü bir görünüm sergileyebilir. Bu durumda pırlanta takıların tekrar aynı ışıltıya ve güzelliğe kavuşabilmesi için uygun bir şekilde temizlenmesi ve parlatılması gerekir. 

Pırlanta takıların profesyonel kişiler tarafından düzenli olarak temizlik ve bakımının yapılması en doğru parlatma şeklidir. Pırlanta takınızı satın aldığınız firma temizlik ve bakımını en iyi şekilde yapabilir. Bunun yanı sıra eğer pırlantanızı hemen takmanız gerekiyorsa ve parlaklığını yitirmiş olduğunu fark ettiyseniz evde pırlanta temizleme yöntemleri kullanarak pırlanta takılarınızı parlatabilirsiniz. Ayrıca pırlanta parlatmak için özel solüsyonlar da edinebilirsiniz. Piyasada farklı çeşitleri bulunan pırlanta temizleme ürünlerinden birini alarak kullanabilirsiniz. 

 
Birbirinden Eşsiz Pırlanta Yüzükleri İnceleyin!


Pırlanta Takıları Kullanırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Pırlanta takıların uzun yıllar aynı parlaklık ve ışıltıyı sergileyebilmesi için doğru kullanılması önemlidir. Pırlanta sert bir taş olmasına rağmen bir o kadar da hassas bir mücevherdir. Çok değerli bir takı olan pırlantalarınızın zarar görmemesi için dikkatle kullanmalısınız. Pırlanta takılarınızı uzun yıllar aynı ışıltı ile kullanmak istiyorsanız öncelikle kesinlikle düşürmemeye dikkat etmelisiniz. Pırlanta yere düştüğünde çizilebilir, çatlayabilir ve değeri kaybolur. Ev temizliğinde kullanılan deterjanlar pırlantanın bozulmasına sebep olur. Bu nedenle temizlik esnasında pırlanta takılarınızı çıkartınız. 

 

Parfüm, deodorant, sabun, oje, saç spreyi, alkol gibi solvent bazlı ürünler pırlanta takılara zarar verir. Bu nedenle kimyasal içerikli bu ürünlerin pırlanta ile temas etmemesine özen göstermelisiniz. Temizlik malzemeleri ve güzellik ürünleri içerisinde bulunan kimyasal maddeler pırlanta takılarınızın ışıltısını söndürür, mat bir görünüm kazandırır. Bu nedenle bu maddelerle temas etmemelidir. Pırlanta takılarınızı mücevher kutunuza yerleştirirken diğer takılarınız ile temas etmeyecek şekilde yerleştirin. Kutu içerisinde diğer takılar pırlantayı çizerek zarar verebilir. Pırlantalarınızın yılda bir kez olsun profesyonel bir yerde bakım ve temizliğini yaptırmanız da pırlantanın ömrünü uzatır. 

 

Pırlanta Takıları Parlatma Yöntemleri Nelerdir?

Pırlanta takıları parlatmanın en iyi yolu profesyonel temizleme hizmeti almanızdır. Eğer böyle bir imkânınız yoksa piyasada satılan pırlanta parlatma solüsyonlarından birini alarak pırlantalarınızı parlatabilirsiniz. Evde doğal yöntemler ile pırlantalarınızı temizlemek ve parlatmak isterseniz bunun için de çeşitli yöntemler vardır. Bir kap içerisine ılık su ve kimyasal içermeyen bir sıvı sabun ilave edip takılarınızı bu suya koyun. Yumuşak bir diş fırçası ile pırlanta takılarınızı fırçalayın. Sonrasında tüy bırakmayan bir bez ile iyice kurulayın. Pırlanta takılarınız temizlenecek ve eski ışıltısına kavuşarak parlayacaktır. 

 

En pratik pırlanta parlatma yöntemlerinden biri de diş macunudur. Yumuşak bir diş fırçasına diş macunu sürüp tıpkı dişlerinizi fırçalar gibi pırlanta takılarınızı fırçalayıp sonrasında durulamadan havlu ile temizleyin. Pırlanta takılarınızın göz alıcı bir parlaklığa kavuştuğunu görürsünüz. Pırlanta takılarının temizliği ve parlatılması için kesinlikle ev temizliğinde kullandığınız kimyasal içerikli ürünleri kullanmayınız. Parlatmak yerine mat bir görünüm almasına ve değerini kaybetmesine sebep olur. 

 

Pırlanta Takıları Nasıl Muhafaza Etmelisiniz? 

Pırlanta takılarınızı ayrı ayrı kendi mücevher kutuları içerisinde muhafaza etmek en doğru saklama şekli olacaktır. Tüm takılarınızı tek bir mücevher kutusuna koyarsanız birbirini çizebilir ve pırlanta takıların değerini yitirmesine sebep olur. Bu nedenle mutlaka kendi kutusu içerisinde muhafaza edilmelidir. Nem ve rutubet almamasına, ıslanmamasına dikkat etmenizde fayda vardır. Eğer pırlanta takılarınız hakiki pırlanta ile tasarlanmış nadide takılar ise doğru muhafaza ederek uzun yıllar aynı güzellikte kullanmaya devam edebilirsiniz. 

 

Venta Pırlanta sertifikalı hakiki pırlanta takılar ile hizmet verir. Uzman bilirkişiler tarafından seçilen gerçek pırlanta tecrübeli pırlanta ustaları tarafından el işçiliği ile tasarlanarak üretilir. Uluslararası Venta Pırlanta sertifikası ve garantisi ile kullanımınıza sunulur. Yılların verdiği tecrübe ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışma prensibimiz ile en uygun fiyat ve cazip ödeme seçenekleri ile en güzel pırlanta takılarımızı beğeninize sunuyoruz. Güzelliğinizi pırlanta ile taçlandırmak, büyüleyici bir güzellik ile göz alıcı bir parlaklığa kavuşmak isterseniz Venta Pırlanta modellerine göz atın.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.