Pırlanta Küpe Modelleri ve Fiyatları

Bu yazımızda popüler pırlanta küpe modellerinden ve fiyatlarından bahsettik.
27-10-2021
Dakika
Pırlanta Küpe Modelleri ve Fiyatları

Kadınların aksesuarlara ne kadar çok değer verdiğini az çok herkes bilir. Geçmişten günümüze kadar süregelen ve kadınların gözdesi olan aksesuarların başında pırlanta ve mücevherler gelir. Yapı itibariyle narin, şık, göz kamaştırıcı ve elmasların nadide bir hali olan pırlantaların çok dikkat çekici ama az bilinen bir yönü vardır. Bu da hiçbir pırlantanın birbiri ile benzerlik göstermemesidir. Bu nedenden ötürü olacaktır ki evlilik tekliflerinde pırlanta ön planda tutulur. Bu bir nevi karşınızdaki insanın bir benzeri olmayacağı anlamını verir. 

Pırlanta denilince akla ilk gelen tektaş yüzüklerden sonra pırlanta küpe gelir ki bu da kadınların olmazsa olmazlarındandır. Bir kadının gönlünü fethetmek istediniz ve pırlanta küpe almaya karar verdiniz diyelim, peki aldığınız küpenin gerçek pırlanta olduğunu ve kalitesini nasıl anlarsınız?

 

Pırlanta Küpelerin Kalitesini Anlamanın Yolları

Pırlanta küpe almadan önce kaliteye dikkat etmeniz oldukça yerinde bir karar olacaktır. Pırlantada pırlanta kalitesi öncelikle güvenden geçer. Güvenli bir yerden ürününüzü temin etmeniz en azından sahte olmasının önünü kesecektir. Güvenli sitelerden ve bilindik markalardan pırlanta almalısınız. İlk önce atmanız gereken adım alacağınız pırlanta yüzüğün sertifikasını kontrol etmektir. Sertifikasız bir pırlanta küpeyi kesinlikle almayın. Atacağınız bu adım olası bir sahtekarlık durumun önüne anında geçecektir. Ürün iade belgesinin olup olmadığına da bakmalısınız. Herhangi bir sorun ile karşılaşmanız durumunda garanti belgeniz ve ürün iade belgeniz oldukça işinize yarayacaktır. 

Pırlantaların maliyeti oldukça yüksektir. Alacağınız pırlantanın en azından garantili olması ve ürün iade belgesinin olması gerekir ki harcayacağınız para boşa gitmesin. Pırlantaların kalitesini anlamanın en kolay yöntemlerinden biri de su testidir. Normal ebatlarda bir su bardağını alıp yarısına kadar doldurun ve pırlanta küpenizi çok dikkatli bir şekilde içine yerleştirin. Suyun içerisindeki pırlanta küpeniz dibe çökerse gerçek pırlantadan yapılmıştır. Aksi takdirde sahte bir ürünle karşı karşıyasınız demektir. Bunu kuyumcuda iken ürünü almadan önce yapmanız daha avantajlı olacaktır.

 

Bir Uzmandan Yardım Alabilirsiniz

Hiçbir adımda aldığınız pırlanta yüzüğünüzün kalitesini anlayamıyorsanız, bir uzmandan yardım almanız daha kolay olacaktır. Pırlantanın gerçeklik değerini büyüteç, mikroskop ve özel birkaç yöntemle uzman rahat bir şekilde anlayabilir.

 

Tektaş Pırlanta Yüzük Modelleri ile İlgili Birkaç Bilgi ve Fiyatları

Tektaş yüzük alırken büyüklük, renk, fiyat vb. birkaç noktalara dikkat etmeniz gerekir. Kusursuz, büyüleyici ve ışıltılı pırlantaların seçimi kolay gözükse bile oldukça zordur. Hem kesim olarak farklılık yaratan yüzük modelleri ve hem de güzellikleriyle göz alıcı yüzükleri seçmek kararsızlığınızı artıracaktır. Yüzüklerin kesimine dikkat edin. Yüzük kesimi tektaşınızın değerini belirlemede oldukça etkindir. Farklı modellerde kesilen tektaş yüzüklerde önceliğiniz yuvarlak şekilde kesilmiş olan yüzüklerdir. 

Pırlantalar tek renk gözükse de yakın tonlarda renk farkı vardır. Pırlanta ne kadar renksiz ise yani beyazlık oranı ne kadar fazla ise o kadar değerli olur. Renk standartları D ve Z aralığında sınıflandırılmış biçimdedir. D, E, F ekstra beyazı anlamına gelir. G, H, I, Z beyaz anlamına gelir. K, L, M beyaza yakın anlamına gelir. N, O, P, Q, R çok açık sarı anlamına gelir. S, T, U, V, W, X, Y, Z açık sarı anlamına gelir. En iyisi D ve F aralığındadır ancak fiyat aralığında oldukça yüksek bir aralıktır. Hem fiyatı açısından uygun olmalı ve hem de kalite açısından da iyi olmalı diyorsanız G ve H tercih edebilirsiniz. Tektaş yüzük ve pırlanta fiyatları en az 800tl fiyat maliyetiyle başlamakla beraber daha yüksek fiyatlarla da karşılaşmak mümkündür. Daha fazla fiyat aralığını Venta Pırlanta ile bulabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.