Pırlanta Bakımı Nasıl Yapılır?

Pırlanta bakımı pırlanta mücevherlerinizin uzun süre aynı ışıltısını korumasını ve maddi değerini kaybetmemesini sağlamaktadır.
17-11-2021
Dakika
Pırlanta Bakımı Nasıl Yapılır?

Pırlanta bakımı pırlanta mücevherlerinizin uzun süre aynı ışıltısını korumasını ve maddi değerini kaybetmemesini sağlamaktadır. Bundan dolayı da basit pırlanta bakım kurallarını uygulamanız, mücevherinizin güzelliğini korumasını ve maddi değerinin azalmamasını sağlayacaktır. Pırlantanızın zarif ışıltılarını korumak için doğru bakım kurallarına uymanız oldukça önemlidir. Pırlanta bakımı yaparken ilk kural, pırlanta, altın ya da elmas mücevherleri tek tek muhafaza etmektir. Pırlantaların birbirine temas etmesi kırılmalarına ve çizilmelerine yol açar. Bundan dolayı da kutularına muhafaza etmeniz oldukça önemlidir. 

 

Pırlanta Tektaş

Pırlanta tektaş modellerinin bakımını yaparken ilk olarak tektaşı duş yaparken ve temizlik yaparken çıkarmak gelmektedir. Temizlik malzemeleri ile temas eden pırlanta taşları saflıklarını kaybeder ve ışıltısının sönmesine yol açar. Bundan dolayı da pırlanta yüzüklerle temizlik malzemelerinin temas etmesini engellemeniz gerekmektedir. Parfüm sıkarken ya da farklı ürünlerle temas etmemesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra tektaş pırlanta yüzükleri diğer mücevherler ile muhafaza etmemek gerekmektedir. Yüzükleri havadar ortamda korumak gerekmektedir. Özellikle pırlanta yüzüklerin farklı zevk ve stillere hitap edecek şekilde üretilmesi sayesinde, tüm ürünler kendilerine özel kutularında gönderilmektedir. Bu kutuları kullanmak önemlidir. 

 

Pırlanta Kolye

Pırlanta kolye bakımı da pırlanta yüzük modellerinde olduğu gibi yapılmaktadır. Aynı kolyeyi ömür boyu kullanmak için doğru bakım kurallarına uymanız gerekmektedir. Pırlanta kolyelerin özellikle ter ve parfüm gibi unsurlarla temas etmesi halinde bol suda durulamanız önemlidir. Ardından temiz bir bez ile kolye ve yüzükleri kurulamanız da gerekmektedir. Kullanım kaynaklı çizikler ya da hasarlar söz konusu ise bu durumda bakım ve onarım için geç kalmamak ve bu alanda yetkili kişiler ile çalışmak oldukça önemlidir. Çizik ya da çatlakların onarılmaması durumunda çatlaklar büyüyecek ve daha ciddi hasar verecektir. Pırlanta kolye modellerinde dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise kolyeyi taktıktan sonra parfüm sıkmamaktır. Pırlantalar elmastan sonra en sert madenlerdir. Bundan dolayı da kırılmaları kolay kolay mümkün değildir. Ancak ciddi darbelerde hasar alması söz konusu olacaktır. Hasar almasa dahi ince çizikler meydana gelecek ve bu yüzüklerdeki maddi değerin azalmasına yol açacaktır. Bu durumu engellemek için uyurken yüzüğü çıkarmak gerekmektedir. Diğer elmas ya da pırlanta mücevherlerle çarpışan kolyelerde kırılmalar meydana gelebilir. Elmasların işlenmesi ve pırlanta elde etmek için bile elmas kullanılmaktadır. Bunu dikkate alarak bakımlarının yapılmasına özen göstermeniz gerekmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.