Nişan ve Sözün En Önemli Detayı Olan Nişan Yüzükleri ve Söz Yüzükleri Nasıl Seçilmeli?

Bu yazımızda merak edilen konulardan birisi olan Nişan ve Söz yüzüklerinden bahsettik.
08-03-2022
Dakika
Nişan ve Sözün En Önemli Detayı Olan Nişan Yüzükleri ve Söz Yüzükleri Nasıl Seçilmeli?

Söz, kadın ve erkek ilişkilerinde evliliğe giden ilk adımın adıdır. Söz halk arasında ailelerin tanışması ve ilişkinin adının konulması olarak da bilinmektedir. Söz merasiminde aileler tanışır ve aile büyükleri arasında yüzük takılır. Söz günü kız istemeye giden aile çiçek, çikolata ve yüzüklerini alıp giderler. Bu özel günde kullanılan yüzükler alyans veya tektaşlardan seçilir. Çiftler genelde söz ve nişanda aynı yüzüğü takmayı tercih ederler. Bu nedenle son yıllarda söz merasimlerinde tektaş yüzükler tercih edilmeye başlanmıştır. Çiftler söz merasimlerinde tektaş nişan törenlerinde alyans takmayı uygun görürler.

Nişan ve Söz için Tercih Edebileceğiniz Tüm Modellerimizi İnceleyin!

 


Nişan Törenleri

Söz törenlerinden sonra sıra nişan törenlerine gelmektedir. Kız isteme merasimlerinden sonra nişan tarihi belirlenir.  Nişan törenleri için özel hazırlıklar yapılır, nişan kıyafetleri, nişan alışverişleri, nişan bohçaları hazırlanır. Nişan için yüzük tepsileri ve yapılacak konuşmalar hazırlanır. Nişan tepsileri nişan yüzüklerinin taşındığı, şık ve gösterişli şekilde süslenmiş olur. Nişan yüzüklerinin kurdelesini kesmek için kullanılan makaslar da özenle süslenmektedir. Nişan merasimlerinde, nişan yüzüğü olarak alyans modeller kullanılmaktadır. Alyanslar evlilik yolunda adım atmış olan çiftleri birbirine bağlayan özel simge ve anlamlar barındıran yüzük modelleridir. Bu nedenle alyans yüzük seçimlerinde büyük özen gösterilmesi gerekmektedir.

  

Söz Yüzüğü Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Söz yüzükleri evliliğe atılan ilk adımı temsil ederler bu nedenle söz yüzüğü seçimi önemlidir. Ömür boyu parmağınızda taşıyacağınız bir yüzüğün seçimi bir hayli zor ve detay istemektedir.

 

Söz yüzüğü seçiminde yapılması gereken ilk şey tektaş veya alyans yüzük modelleri arasında karar vermektir. Söz yüzüğü olarak tercih edilen yüzük modelleri genellikle tektaşlardır. Bu nedenle ömür boyu taşınacak bir tektaş pırlanta yüzük seçmeniz gerekecektir.

 

İlk olarak seçeceğiniz tektaş pırlanta yüzük modeline karar vermelisiniz. Vereceğiniz karar sizi ve zevklerinizi yansıtacak türden olmalıdır. Ayrıca tektaşınızı günlük kullanımlar için uygun seçmelisiniz. Sürekli parmağınızda olan bir yüzüğün rahatsızlık vermesi pek hoş olmaz. Ayrıca seçeceğiniz yüzüğün günlük kombin yaparken diğer kıyafet ve aksesuarlarınızla uyumlu olmasına dikkat edin. Genelde söz için seçilen tektaşlar sade, zarif ve kullanışlı modellerdir.

 

Söz yüzüğünüzü seçerken parmak ölçünüzü doğru vermelisiniz. Eğer parmağınızda şişlik varsa ölçü vermekten kaçınmalısınız. Çok dar ve bol seçilen yüzükler parmağınızda hoş durmayacağı gibi günlük kullanımlarda rahatsız etmektedir.

 

Seçeceğiniz söz yüzüğünü içinize sinen ve beğendiğiniz modellerden yapmalısınız. Seçim yaparken insanların baskısı altında kalmamalısınız, çünkü yüzüğü bir ömür boyu parmağında taşıyacak olan sizsiniz.

 

Bütçenize uygun tercihler yapmalısınız. Evlilik zorlu ve masraflı bir süreç olduğu için bütçenizi zorlayacak tercihlerden kaçınmalısınız. Online satış yapan mağazaların indirim ve kampanyalarından yararlanabilirsiniz.

 

 

Nişan Yüzüğü Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Nişan yüzüğü modelleri genellikle alyans modellerden seçilmektedir. Alyans kullanmayı sevmeyen kişiler için tamtur pırlanta yüzük modelleri iyi bir alternatif olmaktadır. Nişan yüzükleri çiftleri birbirine bağlayan bir simge olduğu için seçimleri çok önemlidir. Ömür boyu takılacağı düşünülerek seçimler yapılmalıdır.

 

Nişan yüzükleri günlük kullanıma uygun ve konforlu olmalıdır. Ayrıca nişan yüzüğü seçiminde parmak ölçüsünün doğru verilmesi çok önemlidir. Özellikle seçimlerini tamturlardan yapanlar çok daha dikkat etmelidir. Tamtur yüzük modellerinde genişletme ve daraltma işlemleri yüzüğün yapısını bozmaktadır. 

 

Nişan ve söz yüzüklerini almadan önce çiftlerin mutlaka Venta Pırlanta online mağazasının indirim ve kampanyalarına göz atmaları gerekmektedir. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.