İnternetten Pırlanta Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu yazımızda internetten pırlanta alırken dikkat etmeniz gereken noktalardan bahsettik.
14-01-2022
Dakika
İnternetten Pırlanta Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pırlanta doğadan çıkan en kıymetli taşlardan biridir. Pırlantanın doğadan ilk çıkmış olduğu haline elmas denir. Elmasın işlenmesi sonucunda elde edilmiş taşa ise pırlanta ismi verilir. Pırlantaların değeri, doğada kalma süreleri ile ilgilidir. Pırlantanın doğada kalma zamanı, pırlantanın kıymetini belirler. Uzun seneler sonrasında çıkarılmış bir pırlanta, genç taşlara nazaran fazlaca değerlidir. Rengi ve parlaklığı da farklıdır.

 

Pırlanta alırken dikkat etmeniz gereken birçok özellik ve detay bulunmaktadır. Eğer internetten pırlanta alıyorsanız bu durum daha da önemli bir hale gelmektedir. Pırlanta yüzük almak isteyen kişiler her şeyden alacakları yüzüğün nasıl bir model olacağına karar vermelidir. Daha sonra ise model hakkında detaylı internet araştırmaları yapılmalıdır. İnternetten pırlanta satın alırken alacağınız modele karar vermeden önce bütçe belirlemenizde oldukça önemlidir. Pırlanta yüzük almak isteyen kişilerin muhakak internet satışı yapan sitelerin indirim ve kampanyalarını takip etmeleri gerekmektedir böylelikle pırlanta yüzük alırken uygun fiyatlı ürünler bulunabilir.

 

Pırlanta yüzük alırken değerlendirilmesine ihtiyaç bulunan bazı kalite koşulları bulunmaktadır. Öncelikle pırlanta almak isteyenlerin alacakları ürün ile alakalı bilgi sahibi olmaları gerekir. Pırlanta yüzük almak isteyen kişiler, alacakları pırlanta yüzüğün 4C kuralına uygun olup olmadığını kesinlikle bilmelidir. 4C kuralında, pırlanta taşlarda bulunması ihtiyaç duyulan özellikler ve hangi kalitede bulunduğunu saptamak için baz alınacak kurallar bulunmaktadır. 4C kuralında bulunan ilk hususiyet karat ölçümüdür. Karat pırlanta taşların ağırlıklarının ölçülmesi ile elde edilmiş sonuçlara verilen isimdir. Pırlanta yüzük alınırken karat özelliklerine nazaran değerlendirme yapılabilir. 

 

Pırlanta yüzük alınırken dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan kurallardan biri ise berraklıktır. Pırlanta yüzük üstünde bulunan taşın ne kadar berrak olduğunu gösterir. Pırlantanın üstündeki taşın berraklığı arttıkça kalitesi ve fiyatı da artmaktadır. Bulanık görünümlü bir pırlanta taşın kalitesi düşük ve fiyatı uygundur. Pırlantanın kalitesini belirlemede kullanılan bir başka metot ise renktir. Pırlanta taşın rengi ne kadar açıksa o denli kıymetli ve kalitelidir. Pırlanta taşın rengi koyulaştıkça değeri, kalitesi ve fiyatı düşmektedir. Pırlanta taşların standartlarını belirlemede işçilik ve kesim de mühim bir yere sahiptir. Pırlanta taş üstüne uygulanan kesim şekli ve işçilik süresi arttıkça taşın kalitesi ve fiyatı artmaktadır.

 

İnternetten Pırlanta Almak Güvenli mi?

İnternetten güvenli bir alışveriş yapmak istiyorsanız öncelikle alışveriş yapacağınız adresin SSL sertifikasına sahip olup olmadığına dikkat etmeyi unutmayın. Güvenlik aşamasını geçtikten sonra dikkat etmeniz gereken birkaç durum vardır. Öncelikle, pırlantayı satın alacağınız internet sitesi size değişim ve iade garantisi sunmalıdır. Pırlanta ürününüz sigortalı kargo yoluyla size ulaşmalıdır.

 

Pırlantanızı alacağınız internet sitesi size bakım garantisi ve pırlanta yüzük ölçünüzün uymaması durumunda ölçü değişimi hizmeti sunmalıdır.

Bunların dışında satın alacağınız pırlanta ürünlerin sertifikalı olup olmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Sertifikası olmayan bir pırlanta alınmamalıdır.

Pırlanta takılar, sıradan mücevherler olmadığından, güvenilir marka ve satıcılar tercih edilmelidir. Pırlanta seçimlerinde  Venta Pırlanta bu konuda en güvenilir markalardan biridir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.