HRD Pırlanta Sertifikası Neden Önemlidir?

Bu yazımızda HRD Pırlanta Sertifikası hakkında merak edilen bilgilere yer verdik.
30-06-2021
Dakika
HRD Pırlanta Sertifikası Neden Önemlidir?

Pırlanta sektörünün yıllarca büyüyen hacmi doğrultusunda 1976 senesinde Belçika’nın Antwerp şehrinde HRD Antwerp firması özel olarak kurulmuştur. Kar amacı olmayan bağımsız bir kuruluş olan HRD Antwerp, bugün dünyadaki en büyük pırlanta test laboratuvarına sahiptir. HRD firması pırlanta sektöründe dünyanın en saygın kuruluşlarından birisi olarak görülmektedir. İncelediği pırlantalara güvenirliğinden şüphe edilmemesinin garantisini vererek sertifika çıkartmayı vazife edinmiş bir kuruluştur.

HRD Antwerp, herhangi bir distribütör ve kullanıcı tarafından kanıtlanmış ve onay almış dünya çapındaki uygulamaların peşinden gider. HRD, elmasları derecelendirirken isimsizlik ve nesnellik sistemlerini ileri seviyede kullanılır. Her bir elmas, gerçek değerlerini ortaya çıkarmak için birbirinden deneyimli uzmanlar tarafından ayrı ayrı incelenir. Ayrıca elmasın sahibinin kim olduğu uzmanlar tarafından asla bilinmez ve bu sayede potansiyel çıkar çatışmaları önlenmiş olur.

HRD Sertifikası Gerçek mi?

Pırlanta bir ürün satın alınırken en çok merak edilen konu pırlantanın gerçek olup olmamasıdır. Satın alınan pırlantanın doğal taş mı yoksa sahte sentetik veya mozanit imitasyon mu olduğu müşterilerin kafasını karıştırmaktadır. Pırlanta ürünün HRD Sertifikasına sahip olması bu sorulara cevap verip konu hakkındaki kaygılarınızı giderecektir. HRD sertifikası, elinizde bulunan pırlanta ürünün tüm iç özelliklerini anlatan bir belge niteliğindedir, pırlanta taşının sahte olmadığının garantisidir. Yani ürünün kimlik belgesidir denilebilir.

HRD Sertifikası satın alınan ürünler için önemli bir güven kaynağı oluşturmaktadır. Pırlantanın kaynağından karatına kadar bağımsız kurumlar tarafından ve herhangi bir maddi kazancı olmayan uluslararası kurumlar tarafından araştırılması ve belgelenmesi, satın aldığınız ürünün gerçek değerini ifade etmek için önem taşımaktadır. Bu sayede pırlanta mücevherinizin mevcut değeri hakkında gerçek bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sertifika aracılığıyla satın almış olduğunuz pırlantanın rengi, karatı, ölçüsü, berraklığı ve kesim biçimi gibi kriterler belirtilmiş ve gözle görülmeyecek kadar küçük olan detaylar ile sertifika üzerine yazılarak onaylanmıştır. Antwerp uzmanları, müşterilerin hangi ürünü satın aldıklarını tam olarak bilmeleri için bu kriterleri analiz eder, pırlantalı ürün için bu bilgilerin yer aldığı bir rapor hazırlar ve sertifikalandırırlar.

HRD Antwerp, son teknoloji donanımları ve Gemoloji Uzmanları ile mücevherler için kusursuz ürün raporları ve sertifikaları hazırlar. Bu raporlar sayesinde müşterilerin güvenlik endişesi duymaksızın pırlanta satın almalarını sağlayan kuruluş, hazırladığı dokümanlarda bir pırlantanın değerini ortaya koyan en önemli 4 özelliği kesin doğrulukta tespit eder.

Pırlanta, HRD Sertifikasına sahip olabilmek için üç ile altı kişi arasında değişen pırlanta taşı uzmanlarından oluşan ekip tarafından incelenir ve sertifikalandırılır. Yüksek teknolojili özel araç gereç ve cihazlarla inceleme yapılır.

HRD Sertifikası Ne İşe Yarar?

Çok merak edilen konulardan birisi ise HRD Sertifikasının tam olarak ne işe yaradığıdır. Sertifika pırlanta taşının özelliklerini ortaya çıkartan ve kullanıcıya garantileyen bir belgedir. Tüm dünyada kabul görmüş bir sertifika olmasının haricinde, pırlantanın tam olarak özelliklerini belirttiğinden dolayı kullanıcının düşündüğü soru işaretli konuları da çözümler.

Dünya üzerinde bulunan pırlantaların her biri birbirinden farklıdır, hepsi eşsizdir. Özelliklerine göre değişmekle birlikte, en değerli mücevher ürünlerinden olan pırlantaların sahteciliğe karşı denetlenerek tescilleniyor olması hem firmalar hem de müşteriler açısından çok büyük önem taşır. Yıllarca evrensel standartlar doğrultusunda pırlantaların sertifikalandırılmasının asıl nedeni ise budur. Uluslararası sertifikalı yüzük modellerinin, mutlaka onaylı olması gerekmektedir.

HRD Antwerp tarafından sertifikalandırılmış pırlantaları gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda kurum tarafından sertifikalandırılan her ürünün kayıtları dijital ortamda da muhafaza edilmektedir. my.hrdantwerp.com adresinden, rapor numarası ile arama yaparak ürün bilgilerinizi teyit edebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.