Hem Şık Hem Sade Pırlanta Yüzük Modelleri

Mücevher kullanımı kadınlar için şıklığın önemli bir parçasıdır. Günlük hayatta ya da özel günlerde kıyafete uygun olarak seçilen mücevherler şık ve göz alıcı bir görünüme kavuşmalarını sağlar.
09-01-2023
Dakika
Hem Şık Hem Sade Pırlanta Yüzük Modelleri

Mücevher kullanımı kadınlar için şıklığın önemli bir parçasıdır. Günlük hayatta ya da özel günlerde kıyafete uygun olarak seçilen mücevherler şık ve göz alıcı bir görünüme kavuşmalarını sağlar. Pırlanta yüzük daima tercih edilen mücevherler arasında yer almaktadır. Her daim her ortamda kullanılabilmesi kadınlar için büyük kolaylık sağlamaktadır. Pırlanta yüzükle günlük hayatta spor şık bir görünüme kavuşurken gece davetlerinde ise ışıltılı bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Trend Yüzük Modelleri 

Sürekli kullanım için çok uygun olan yüzükler her zevke ve yaşa uygun olarak tasarlanmaktadır. Her zaman trend olmaya devam eden tektaş pırlanta yüzük modelleri farklı tasarımlarıyla kullanıcılara sunulmaktadır. Bu yıl trend olan 5 yüzük modeli şu şekildedir:

  • Sade Pırlanta Yüzük

Sade pırlanta yüzük her dönem trend olan yüzük modelleri arasında yer alıyor. Özellikle evlenme teklifleri için tercih edilen pırlanta yüzü farklı karat ağırlıklarında ve büyüklüklerde tasarlanıyor. Modası hiçbir zaman geçmeyen pırlanta yüzük farklı tasarıma sahip olan pırlanta mücevherlerle şık bir uyum yakalıyor.

  • Pırlanta Baget Yüzük

Son dönemde trend olan pırlanta baget yüzük tasarımıyla göz dolduruyor. Baget şeklinde kesilen pırlantaların etrafında tasarlanan minik pırlantalar yüzüğün eşsiz bir parlaklığa sahip olmasını sağlıyor. Klasik tektaş yüzük tercih etmek istemeyen kişiler için baget yüzükler ilk alternatifi oluşturuyor.

  • Pırlanta Tamtur Yüzük

Genellikle alyans yerine tercih edilen tamtur yüzükler son yıllarda göz önünde olmaya başladı. Sade tektaş ile uyumu yakalamak isteyen kişiler altın alyans kullanımı yerine alternatif olarak tamtur kullanmayı tercih ediyor. Farklı karat ağırlıklarında ve kalınlıkta tasarlanan tamtur yüzükler her zevke hitap etmektedir.

  • Pırlanta Coronet Yüzük 

Coronet yüzük birden fazla pırlantanın bir araya getirilerek tek bir büyük pırlantaya dönüştürülmesi işlemiyle elde edilmektedir. Sade tektaş yüzük kullanımına şık bir alternatif olan coronet yüzükler farklı tasarımlara sahiptir. Baget, klasik tektaş ya da damla görünümünde tasarlanan tektaşlar birden fazla minik pırlantayla tasarlanması nedeniyle ışığı mükemmel yansıtmaktadır. Parlaklığı en yoğun olan pırlanta yüzük modelleri arasında yer alan coronet yüzükler gösterişi seven kişiler için her yıl olduğu gibi bu yıl da göz önünde bulunmaktadır. 

  • Pırlanta Renkli Taşlı Yüzük 

Pırlanta yüzük modelleri her yaşa ve zevke hitap edecek şekilde tasarlanmaktadır. Mücevher kullanımında renkli ve göz alıcı modeller tercih edenler için pırlanta yüzükler değerli renkli taşlarla tasarlanmaktadır. Safir, zümrüt, yakut gibi değerli taşlarla tasarlanan yüzüklerde beyaz altın kullanılabildiği gibi taşın rengine uyumlu olarak gold ya da rose altında kullanılmaktadır. Her dönem şık görünümünü önemseyen kişiler için renkli taşlı pırlantalar güzel bir alternatif oluşturmaktadır.

Tektaş Pırlanta Yüzük Kullanımı

Pırlanta yüzük çeşitleri farklı mücevher modelleriyle kullanılırken şık bir görünüm oluşturmaktadır. Kadınlar için kıyafete ve ortama uygun mücevher seçilmesi şık bir görünüm için önemlidir. Bu yüzden günlük hayatta daha sade mücevherler tercih ederken özel davetlerde genellikle göz alıcı ve yoğun parlaklığa sahip olan mücevherler tercih etmektedirler. Tektaş pırlanta her kıyafetle birlikte kullanılabilen nadir takılar arasında yer almaktadır. Genellikle evlilik teklifinin ardından takılan tektaş pırlanta yüzük evliliğin ardından alyans ile birlikte kullanılmaktadır. Tektaş yüzükler günlük hayatta sade zincir kolye ya da baget kolye gibi takılarla birlikte rahatlıkla kullanılabilir. Gün içerisinde şıklığına özen gösteren fakat abartıdan hoşlanmayan kişiler için tektaş yüzük ve kolye uyumu oldukça yerinde bir seçim olabilir. 

Bazı kişiler günlük hayatta gösterişli bir görünüm sergilemeyi tercih etmektedir. Işıltılı mücevher kullanmayı tercih eden kişiler için sade tektaş modelleri sönük bir tercih olabilir. Coronet yüzük modelleri her zaman ışıltılı bir görünüm yakalamayı seven kişiler için doğru bir tercih olabilir. Coronet yüzükle birlikte tamtur yüzük kullanımı genellikle yoğun ışıltı seven kişiler tarafından tercih edilmektedir. Renkli taşlı yüzükler ışıltı sevenler için coronet yüzüğe alternatif oluşturmaktadır. Farklı tasarımlara sahip olan renkli yüzükleri kullanan kişiler şık ve gösterişli görünümleriyle dikkatleri üzerine toplayabilir. Işıltılı yüzüklerle birlikte coronet kolye ya da pırlanta renkli kolye kullanımı tercih edilebilir.

Pırlanta Yüzük Fiyatları

Pırlanta yüzük fiyatları modeline ve karat ağırlığına göre değişiklik göstermektedir. Değerli bir taş olan elmastan üretilen pırlantalar genellikle ortalamanın üzerinde fiyat değerine sahiptir. Uzun yıllar kullanıma uygun olan pırlanta mücevher çeşitleri fiyatını hak eden nadir takılar arasında yer almaktadır. Pırlantanın kesim şekli ve işçiliği fiyatını belirleyen en önemli unsurlar arasındadır. Yoğun parlaklığa sahip olan pırlantalar farklı kesim şekilleriyle tasarlanmaktadır.

Pırlantanın kesim şekli parlaklığını belirleyen en önemli unsurdur. Parlaklığı belirleyen bir diğer önemli unsur ise elmasın yer altında kalma süresidir. Uzun yıllar yer altında kalan pırlantaların parlaklığı ve şeffaflığı daha yüksek olmaktadır. Bu sebeple daha yüksek fiyatlara sahip olabilir. Pırlanta yüzükler her zevke ve yaşa uygun olarak tasarlanmaktadır. Sayısız modele sahip olan yüzüklerin tasarım süresi ve işçilik maliyeti farklılık göstermektedir. Örneğin minik pırlantaların birleştirilmesiyle oluşturulan coronet yüzüklerin tasarım süresi klasik tektaş yüzüklere oranla daha uzun olmaktadır. Dolayısıyla farklı tasarımlara sahip olan pırlanta yüzüklerin fiyatları arasında da farklılık oluşmaktadır. Sizler de özenle kalitesinden ödün vermeyen takıları uzun yıllar boyunca kullanma şansı elde edebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.