Göz Alıcı Baget Yüzük Çeşitleri

Baget yüzük modelleri klasik tektaş yüzüklere alternatif olabilecek tasarıma sahiptir.Her kadının sahip olmak isteyeceği baget yüzük modelleri zarif ve şık bir görünüme sahiptir.
09-01-2023
Dakika
Göz Alıcı Baget Yüzük Çeşitleri

Yüzük modelleri özel günlerde sıklıkla tercih edilen hediyeler arasında yer almaktadır. Evlilik teklifi esnasında veya söz ve nişan merasiminde hediye olarak yüzük alınmaktadır. Bu nedenle sayısız yüzük modeli bulunmaktadır. Evlilik teklifi için tektaş yüzük modeli klasikleşen bir hediyedir. Baget yüzük modelleri ise klasik tektaş yüzüklere alternatif olabilecek tasarıma sahiptir. Evlilik teklifinde klasik tektaş hediye eden kişiler içinse söz ya da nişan gibi merasimlerde hediye olarak tercih edilmektedir. Her kadının sahip olmak isteyeceği baget yüzük modelleri zarif ve şık bir görünüme sahiptir.

Baget Yüzük Modelleri

Baget pırlanta yüzük en gösterişli yüzük modelleri arasında yer almaktadır. Pırlanta en değerli taşlar arasındadır. Farklı kesim şekilleri ve tasarımlarıyla bu değeri daha da katlanmaktadır. Doğal bir parlaklığa sahip olan pırlantanın parlaklığı kesim işlemleriyle daha da arttırılmaktadır. Baget pırlanta da farklı işlemlerden geçen özel bir kesime sahiptir. Dikdörtgen forma sahip olan tektaş baget yüzük 14 faset yüzeye sahiptir. Faset pırlantanın kesimi sırasında oluşan yüzeylere verilen isimdir. Faset sayısı pırlantanın ışığı yansıtma oranını belirtmektedir. Yüksek faset değerine sahip pırlantalar yoğun parlaklığa sahiptir. Baget yüzük 14 faset değeriyle iyi bir parlaklık seviyesine sahiptir. Ayrıca dikdörtgen formundaki baget pırlanta minik pırlantalarla birlikte tasarlanarak daha parlak ve ışıltılı bir görünüme kavuşmaktadır.

Baget pırlanta yüzeyi klasik pırlantalara oranla daha düz bir formda tasarlanmaktadır. Ayna gibi görünen baget pırlanta yüzük ışığı daha güçlü yansıtır. Bu sayede doğal bir parlaklığa sahip olur. Klasik tektaş yüzüklere alternatif arayanlar için baget yüzükler iyi bir seçim olmaktadır. Farklı büyüklüklerde ve tasarımlarda hazırlanan yüzükler farklı zevklere hitap etmektedir. Sevgililer günü, evlilik yıl dönümü, doğum günü gibi özel günlerde kadınlara genellikle mücevher hediye edilmektedir. Yüzük bu özel günlerde şık bir hediye seçimi olmaktadır. Daha önce sevdiği kadına klasik tektaş yüzük hediye eden kişiler tercihlerini baget yüzük modelleri arasından yapmaktadır. Baget yüzük modelleri tasarımıyla tüm farklı zevklere hitap etmektedir. Sade seven kişiler için klasik baget yüzükler bulunurken gösteriş ve yoğun ışıltı seven kişiler içinse baget yüzüğün etrafı minik pırlantalarla çevrelenmektedir. Merkezde yer alan baget pırlanta ve minik pırlantalar mükemmel ışıltılı bir uyum yakalamaktadır.

Baget Yüzük Seçimi Nasıl Yapılır?

Baget yüzük çeşitleri arasından seçim yapmadan önce kişinin zevki ve tarzı göz önünde bulundurulmalıdır. Farklı zevklere hitap eden birçok baget yüzük seçeneği vardır. Mücevher seçiminde sadelik sevenler için yüzüğün merkezinde yer alan klasik baget kesim pırlantalar arasından seçim yapılabilir. Klasik baget yüzüklerin dışında bir yüzük arayan kişiler içinse baget kesim pırlantalarla tasarlanan papatya görünümünde yüzük modelleri bulunmaktadır. Baget pırlanta yüzük modelleri arasından en göze çarpan modeli arayan kişiler içinse daha özenle hazırlanan baget yüzük modelleri bulunmaktadır. Baget kesim pırlantanın etrafı elips şeklinde minik pırlantalarla birlikte tasarlanan modeller göze çarpmaktadır. Yüzük seçiminde gösterişli ya da sade modele karar verildiği takdirde seçim yapmak çok kolay bir hal almaktadır. Her parmağa yakışan şık baget yüzük modelleri bulunmaktadır.

Baget yüzük set halinde de bulunmaktadır. Mücevheri set olarak kullanmayı seven kişiler için baget yüzüklerle aynı tasarıma sahip olan bileklik, kolye ve küpe modelleri de bulunmaktadır. Baget model mücevherlerin set seçenekleri arasından kendinize ve zevkinize en uygun olanı tercih edebileceğiniz gibi kendinize özel bir set de oluşturabilirsiniz. Bazı kişiler bileklik ve yüzüğün bir arada kullanımını fazla gösterişli bulabilir. Bu durumlarda yalnızca yüzük ve küpe ya da yüzük ve kolye setleri oluşturulabilir. Tercih ettiğini yüzük modelinin aynı tarzına sahip farklı takılarla ya da benzer modeldeki farklı tasarımlara sahip takılarla birlikte rahatlıkla kullanabilirsiniz. Baget yüzükler farklı sayıda baget pırlantalarla tasarlanmaktadır. En klasikleşen baget yüzük modelinde 3 adet baget pırlanta bulunur. Fakat daha fazla gösteriş seven kişiler içinse 25 adet baget pırlantaya sahip olan yüzük tasarımları bulunmaktadır.

Baget Yüzük Fiyatları

Baget yüzük fiyatları model ve tasarımına göre değişiklik göstermektedir. Baget yüzükler farklı zevklere uygun olarak beyaz ya da sarı altın ile birlikte tasarlanmaktadır. Özel bir kesim yöntemine sahip olan tektaş baget yüzük modelleri farklı sayıda baget pırlantaya sahiptir. Yüzüğün karat ağırlığı ve büyüklüğü ile baget pırlanta sayısı doğru orantılıdır. Kullanılan pırlanta adedi ve büyüklüğü fiyatın en belirleyici unsurudur. Baget model yüzükler klasik ve her dönem trend olan tektaş olarak tasarlanabileceği gibi farklı zevklere uygun olarak papatya gibi şekillerde de tasarlanmaktadır. Tasarım yüzüklerde kullanılan pırlanta sayısı tasarımın detayına göre değişiklik göstermektedir. 

Tektaş baget yüzük fiyatları pırlantanın berraklığı ve rengine göre de değişiklik göstermektedir. Standart bir kesim şekline sahip olan baget pırlanta farklı renklere sahip olabilir. Şeffaf renge yakın olan pırlantaların değeri daha yüksektir. Daha gösterişli fakat rengi sarı olan baget pırlanta yüzük fiyatları diğerlerine göre farklılık gösterebilir. Pırlanta büyüklüğü fiyatının belirlenmesi sırasında dikkate alınan tek unsur değildir. Pırlanta berraklığı, kesim şekli ve büyüklüğü bir arada değerlendirilmektedir. Aynı zamanda yüzüğün tasarımı da fiyatın belirlenmesindeki bir diğer unsurdur. Tasarım olan baget pırlanta yüzüklerin fiyatları klasik baget yüzüklere oranla yüksek olabilmektedir. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.