Gösterişli Tamtur Pırlanta Yüzükler

Tamtur pırlanta yüzükler genellikle klasik alyanslara alternatif olarak tercih edilmektedir. Her daim parıltılı bir görünüme sahip olmak isteyen kişiler için tamtur yüzükler şık bir tercihtir.
09-01-2023
Dakika
Gösterişli Tamtur Pırlanta Yüzükler

Tamtur pırlanta yüzükler genellikle klasik alyanslara alternatif olarak tercih edilmektedir. Her daim parıltılı bir görünüme sahip olmak isteyen kişiler için tamtur yüzükler şık bir tercihtir. Evlilik teklifi için genellikle klasik tektaş yüzük modelleri tercih edilmektedir. Nişan ve düğün merasiminin ardından ise alyans kullanılmaya başlanmaktadır. Teklif sırasında hediye edilen tektaş modelleri ise genelde alyans ile aynı parmakta kullanılmaktadır. Gold altın rengine sahip olan alyans modellerinin birçoğu tektaş ile uyum sağlamaz. Bu yüzden klasik alyansların yerine tektaş ile uyumlu olan tamtur pırlanta yüzük tercih edilir. Tamtur şeklinde pırlanta taşlarla bezenen yüzük modeli tektaş yüzüklerle mükemmel bir uyum yakalamaktadır.

Tamtur Yüzük Modelleri

Tamtur yüzükler farklı zevklere yönelik olarak tasarlanmaktadır. Klasik olarak yüzüğün çevresini dönen pırlantalardan oluşmaktadır. Pırlantanın büyüklüğü ve şekilleri tamtur yüzük modellerini oluşturmaktadır. Tamtur yüzükler genellikle söz ya da nişan yüzüğü olarak tercih edilmektedir. Aynı zamanda evliliğin ardından ilk yıl dönümü hediyesi olarak da değerlendirilmektedir. Kadınların kullanmaktan zevk aldığı tamtur yüzükler özel günlerde sıklıkla hediye olarak tercih edilmektedir. Günlük kullanımın yanı sıra şık davetlerde de kullanılabilen tamtur yüzük modelleri risksiz hediye seçimleri arasında bulunmaktadır. Farklı büyüklüklere sahip olan tamtur yüzükler arasından seçim yapmak oldukça kolaydır. İnce tamtur pırlanta yüzük tektaş yüzüklerle kullanılmak için tercih edilmektedir. Zarif bir görünüme sahip olan ince tamtur farklı tektaş modellerine kolayca uyum sağlayan tamtur yüzük modelleri arasında yer alır.

Tamtur yüzükler istenilen renk ve detayda hazırlanmaktadır. Tek veya çift sıra şeklinde tasarlanabilen yüzükler beyaz altın olabildiği gibi sarı altın olarak da tasarlanmaktadır. Pırlanta rengi seçimi genellikle yüzük metali rengine uygun olarak yapılmaktadır. Beyaz altın olarak tasarlanan tamtur modellerinde şeffaf pırlantalar kullanılırken gold yüzüklerde ise daha sarı pırlanta rengi tercih edilmektedir. Baget tamtur pırlanta yüzük farklı büyüklüklerde tasarlanmaktadır. Farklı tercihler için hazırlanan yüzüklerde farklı karat ağırlığına sahip olan pırlantalar kullanılmaktadır. 1 karat tamtur pırlanta yüzük gösterişli tamtur yüzük modelleri arasında yer almaktadır. Dikkat çeken tasarıma sahip olan tamtur yüzüklerde pırlanta kesimleri farklıdır. Baget kesim şekline sahip olan pırlantaların yanı sıra yuvarlak kesim şekline sahip olan pırlantalar da kullanılmaktadır. Kesim şekilleri farklı olan tamtur yüzüklerin tasarımları ve kalınlıkları da farklılık göstermektedir.

Yüzük Modeli Nasıl Seçilir?

Tamtur yüzük modelleri arasından istenilen model belirlenmeden önce parmak ölçüsü alınmalıdır. Yüzük takılacak parmak ölçüsü bir tel ya da mezura yardımıyla alınabilir. Yüzüğün takılacağı parmak kalınlığına denk gelen 7 ile 20 arasında değerler bulunmaktadır. Ölçü alınan parmağın çapı ortalama 14 mm olduğunda yüzük ölçüsü 7 olmaktadır. Yüzük büyüklüğündeki en yüksek değer ise 20’dir. Uygun yüzük modeli seçilmeden önce alınan parmak ölçüsü işinizi kolaylaştırabilir. Yüzükler farklı zevklere uygun olarak farklı kalınlıklarda tasarlanmaktadır. Hangi kalınlıkta tamtur yüzük tercih edileceği ise parmak ölçüsü ve kullanım şekli ile birlikte değerlendirilmelidir. İnce parmaklara sahip olan kişilerde kalın tamtur yüzükler kötü bir görüntüye sebep olabilir. Fakat daha ince olan 0.10 karat tamtur pırlanta yüzük zarif bir görünüm elde etmenizi sağlar.

Tamtur yüzükler genellikle alyans yerine kullanılmaktadır. Tektaş ile birlikte kullanılan tamtur yüzüklerin kalınlığı tektaş yüzüğe uygun olarak tercih edilmelidir. Bir parmağa aynı anda 2 adet yüzük takılması kaba bir görünüme sebep olabilir. Bu yüzden yüksek karatlı tektaş modelleri ile uyum sağlayacak 0.50 karat tamtur pırlanta yüzük tercih edilebilir. İdeal kalınlığa sahip olan 0.50 karat tamtur yüzük tektaş ile birlikte kullanılabildiği gibi tek olarak da rahatlıkla kullanılabilir. Aynı anda 2 yüzük kullanmak istemeyen kişiler için farklı tasarımlara sahip tamtur modelleri de bulunmaktadır. Siyah pırlanta tamtur yüzük bu modeller arasında yer almaktadır. Diğer takılarla kolay kullanılamayan bu takı yalnız başına mükemmel bir görsel sunmaktadır. Klasik modellerden sıkılan kişiler için mükemmel bir alternatiftir.

Tamtur Pırlanta Yüzük Fiyatı

Tamtur pırlanta yüzük fiyatları tarzına ve karat ağırlığına göre farklılık göstermektedir. Tamtur yüzüklerde birden fazla sıra sayısına sahip olabilir. Tek bir tur olarak tasarlanan zarif yüzüklerin yanı sıra 4 ya da 5 tur olarak tasarlanan daha kalın tamtur yüzük modelleri de bulunmaktadır. Bu yüzük modelleri farklı zevklere ve farklı parmak kalınlıklarına uygun olarak tasarlanmaktadır. Tamtur yüzük üzerine konumlandırılan pırlantalar farklı kesim yöntemlerine sahip olabilir. Dikdörtgen şeklinde olan baget kesim, yüksek parıltıya sahip olan prenses kesim, klasik kesimler arasında olan yuvarlak kesim bunlardan yalnızca bir kaçıdır. 

Pırlantanın kesim yöntemi değerini belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Tamtur tek taş pırlanta yüzük fiyatları da taşların kesim yöntemine paralel olarak değişmektedir. Tamtur yüzükler klasik pırlantalarla tasarlanabildiği gibi safir, yakut gibi değerli taşlarla da tasarlanmaktadır. Renkli tamtur yüzük modelleri arasında bulunan bu değerli taşların sayısı ve ağırlığı fiyatı belirleyen unsurlar arasındadır. Tamtur yüzüklerde değerli taşlar genellikle yüzüğe gömülü olarak tasarlanmaktadır. Bu nedenle klasik tektaş yüzüklere oranla daha kullanışlıdır. Işıltı seven fakat tektaş kullanamayan kişiler için tamtur yüzük modelleri çok iyi bir alternatif oluşturmaktadır. Farklı büyüklükte ve kesim şekline sahip olan taşlarla tasarlanan bu yüzükler her bütçeye uygundur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.