Gelinlerin Tercih Ettikleri Düğün Setleri Nelerdir?

Bu yazımızda özellikle düğün sezonunun başlamasıyla birlikte, gelinlerin en çok tercih ettikleri düğün setlerinden bahsettik.
06-01-2023
Dakika
Gelinlerin Tercih Ettikleri Düğün Setleri Nelerdir?

 Hayatımızın en önemli günlerinden birisi olan düğün günümüzde, pırlanta aşkı sevgiyi ve sonsuzluğu simgeler. Bu özelliği sayesinde özellikle gelinler için vazgeçilmezdir. Başrolde günün en güzeli esas kadın ve günün en yakışıklısı esas erkeğin olduğu bu özel günü hatırlatacak kaliteli mücevherlerinizin seçimi için en yeni trendlere göz atmanızı öneriyoruz. Pırlanta’nın 4C’si olarak adlandırılan kalitenin kriteri ise, renk (color), kesim (cut), berraklık (clarity) ve karat (Carat).

Tektaş

Aşk’ın taçlandığı evliliğin hikayesi tektaş yüzükle başlıyor aslında. Peki tek taş’ın hikayesini biliyor musunuz? Bunu Burgundyli Mary’e borçluyuz. Tarihi veriler 1477 yılında Avusturya Arşidükü Maximilian’ın evlenirken Burgundyli Mary’e elmas bir yüzük hediye ettiğini söylüyor. O günden beri de bu gelenek devam ediyor.

Tektaş alırken dikkat etmeniz gereken en önemli konu, tektaşınızın uluslararası sertifikaya sahip olmasıdır. Venta Pırlanta’da tüm tektaşlar GIA, HRD uluslararası sertifikaya sahiptir. Taş büyüklüğü, renk ve berraklığını bütçenize göre seçebilirsiniz.

Tektaş Yüzükte Ön plana Çıkan Pırlanta Kesimleri

Tektaş yüzükte en çok tercih edilen pırlanta kesimleri arasında yer alan yuvarlak kesim, tektaşın en klasikleşmiş halidir. Prenses kesim ve baget kesim ise yuvarlak kesimin hemen ardından tercih edilen tektaş kesimlerindendir. Asscher kesim, Octagon kesim ya da Emerald (Zümrüt) kesim de aynı seviyede ilgi görmektedir. Yastık kesim ya da Cushion kesim olarak da bilinen kesim dışında, Damla kesim, Oval kesim, Kalp Kesim, Markiz Kesim, Üçgen Kesim ve Radiant Kesim de tercih edilen tektaş modelleri arasında yer almaktadır.

Baget Yüzük

Baget kesim son yıllarda en çok beğenilen ve tercih edilen ''modern'' kesim şekillerinden birisidir. Baget kesim pırlanta, baguette cut kesim anlamına gelen bir kesim tekniğidir. Pırlantanın köşeli ve uzun dikdörtgen çubuk şeklinde dizayn edilmesi sonucu oluşturulan modern bir pırlanta kesimidir. 14 faset kesim yüzeyine sahiptir. Faset, ışığı yansıtan açılı yüzeylere verilen isimdir. Baget kesimde toplam derinlik, kesim şeklinden dolayı ışık yansımasını etkilemez.

Baget kesim pırlanta, klasik yuvarlak kesim pırlantaya göre oldukça farklı ve sıra dışı bir görünüme sahiptir. Klasik kesim pırlantaya göre parlaklığı daha az olmasına rağmen, büyüleyici bir ışıltısı vardır. Standart kesim pırlantaya göre daha sıra dışı olan baget kesim pırlanta, farklı bir güzellik arayanlar için ideal bir modeldir. 

Düğün Setleri

Düğünlerin başrolü gelinler, zarifliğin simgesidir. Gelinlikleri tamamlayacak en zarif mücevherler ise pırlanta mücevherlerdir. Hayallerin gerçekleştiği büyük günde, her kadının hayali ışığını yansıtan mücevherlerle birlikte ışıldamaktır. 

Altın düğün setlerine açık ara fark atan pırlanta düğün setleri tasarımları ve ışıltısıyla gelinlerin gözdesi haline geldi. Love Set olarak da isimlendirdiğimiz Düğün Seti denilince akla hemen gerdanlık, küpe ve bileklik gelmektedir.

Venta Pırlanta Düğün Seti Koleksiyonu her tarza uygun tasarımlar sunarken, çiftlerin en çok tercih ettiği modellerin başında suyolu, yaprak ve tasarım modelleri geliyor.

Suyolu

Gelinlerin en çok tercih ettiği mücevherler arasında yer alan suyolu modelleri gelinliğin şıklığını bastırmayan, aksine şıklığını tamamlayan mücevherler arasında bulunarak, gelinlik mücevherleri arasında en çok tercih edilen modeller arasında yer almaktadır.

Pırlanta ışıltısının su gibi aktığı, pırlantanın içerisinde yüzüyormuş hissi veren suyolu bileklikleri, mücevherin en zarif ve estetik halini yansıtmaktadır.

Nişan, söz, nikah, isteme gibi özel günlerin vazgeçilmezi olmasının yanında, yıl dönümü kutlamalarında da tercih edilen suyolu modellerinin günümüzün değişen yeni trendleri arasında günlük kullanım için de tercih edildiğini gözlemlemekteyiz.

Yaprak Temalı Düğün Setleri

Düğün setleri içerisinde yer alan yaprak temalı tasarımlar özellikle kıvrımlı hatlarıyla ve romantik havasıyla, en özel günün konseptine uygun olarak ilgi gören mücevherler arasında yer alıyor.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.