Evlilik Teklifi için Yüzük Seçimi Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda, evlilik teklifi için tercih edebileceğiniz yüzük modellerinden bahsettik.
23-08-2021
Dakika
Evlilik Teklifi için Yüzük Seçimi Nasıl Yapılır?

Sonsuz sevgiyi ve bağlılığı ifade eden evlilik sürecinde, evlenme teklifi için hazırlığını yaptığınız organizasyon kadar teklif esnasında verilecek yüzük de son derece önemlidir. Evlilik teklifinin vazgeçilmezi olarak görülen pırlanta yüzükler, tüm kadınlara ışıltısını yansıtmakla beraber yıllar boyunca evlilik teklifi aldıkları anı onlara unutturmayacak ve kendilerini özel hissettirecek en güzel armağanlar arasında yer alır.

 

Bu nedenle kadınlar kendi tarzlarına uygun ve onlara yakışan, şık bir evlilik teklifi yüzüğü almak isterler. Bu sebeple evlilik teklifi yapacağınız yüzüğü satın almadan önce yüzüğün sevdiğiniz kişiye uygun olabilecek bir modeline ve o kişiye hitap edebilecek bir yüzük olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda alacağınız yüzüğün karatı, rengi, boyutu da kadınların önem verdikleri bazı detaylar arasında yer almaktadır. Dolayısıyla mutlaka evlilik teklifi yapacağınız kişinin ne düşündüğünü bilmeli ve ona göre karar vermelisiniz.

 

Evlilik teklifi için yüzük seçme konusu yeterince hassas ve bir o kadar da zor bir konudur. Bu sebeple yüzük seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok nokta vardır. Tüm bu kriterler tamamlandıktan sonra uygun olabilecek en iyi yüzük ortaya çıkacaktır.


Evlilik Teklifi için Tercih Edilebilecek Yüzük Modelleri

Tercihleriniz arasında yer alabilecek en iyi yüzük modelini bulmak için ilk basamak olan yüzük seçimi konusu her iki tarafı da iyi hissettirmeli ve mutlu etmelidir. Bu iş için öncelikle bütçeye uygunluk kriteri ele alınmalıdır.Evlenme teklifi için tercih edebileceğiniz yüzük modelleri, çok çeşitli bir ürün yelpazesine sahiptir. Ancak size sunulabilecek yüzlerce seçenek arasından çıkabilecek en iyi model, kesinlikle sizi en iyi hissettiren model olacaktır. 

 

Yüzük seçimi yapılırken ilk olarak bütçe aralığınızı belirlemeniz gerekmektedir daha sonra model ve kalite seçimini net şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Genel hatlarıyla incelediğimizde kalite ve işçilik arttıkça fiyatlarda da doğru orantılı olarak artışlar yaşanacaktır. Bütçenizi ayarladıktan sonra satın alacağınız yüzük için filtreleme adına daha önemli bir aşamaya geçtiniz demektir. Bu aşama, yüzüğü alacağınız kişiyi en iyi şekilde yansıtacak model seçimidir. Bu noktada yapacağınız seçim tamamen yüzüğü alacağınız kişinin tarzına ve zevkine uygun olmalıdır.

 

Çoğu kadının ilgisini çeken ve ışıltısıyla onları etkileyen Pırlanta Tektaş Yüzük modelleri, özellikle evlilik teklifi için popülerliğini hala sürdürse de zaman zaman yerini farklı seçeneklere bırakmaktadır. Son yılların en gözde modelleri arasında yer alan Pırlanta Baget Yüzük ve Pırlanta Coronet Yüzükler özellikle gençlerin tercih ettiği modeller arasında bulunmaktadır. 

 

 

Pırlanta Baget Yüzük  

Baget kesim son yılların en popüler kesim tarzları arasında yer almaktadır. Çoğunlukla köşeli ve uzun dikdörtgen çubuk biçiminde karşımıza çıkan bu kesim, alışılmışın dışında olan tarzı ile diğer pırlanta yüzüklerden farklı görünmektedir. Pırlanta Baget Yüzükler, pırlanta taşının "baguette cut" tekniği ile kesilmesi sayesinde ortaya çıkar. Yüzeyine düz çizgiler çekilmiş olan Pırlanta Baget Yüzükler, ışığın altında oluşturduğu prizmatik yansıma ile benzersiz bir görünüm sunar. Evlilik teklifi dışında da genel olarak özellikle gençlerin tercihleri arasında yer alan Pırlanta Baget Yüzükler son dönemlerin en trend modelleri olarak görülmektedir.


Pırlanta Tektaş Yüzük

Pırlanta yüzüklerin efsanesi olarak kabul edilen, kimileri için aşkın sembolü olarak görülen Pırlanta Tektaş Yüzükler, sade ve şık tasarımları ile yıllardır popülerliğini korumaktadır. Evlilik tekliflerinin vazgeçilmezi haline gelen Pırlanta Tektaş Yüzükler, farklı taş kesimleri ve boyutlarıyla, her bütçeye uygun modellere ev sahipliği yapmaktadır. 


Pırlanta Coronet Yüzük

Pırlanta Coronet Yüzükleri diğer modellerden ayıran en büyük özelliği üzerinde daha fazla pırlanta bulundurabiliyor olmasıdır. Diğer yüzük modellerine oranla daha fazla taş içeren Pırlanta Coronet yüzüklerde, ışıltı ve parlama çok daha fazladır. Taşların küçük olması nedeniyle fiyatı diğer pırlanta yüzüklere oranla oldukça uygundur ve diğer modellerle arasında herhangi bir kalite farkı bulunmamaktadır. Pırlanta Coronet Yüzükler hem özel günlerde hem de günlük kullanımda yüksek oranda tercih edilmektedir. Kadınların favori yüzük modelleri arasında yer alan Pırlanta Coronet Yüzükler, genelde hediye için erkeklerin yöneldiği modeller arasında yer alır. Diğer modellere oranla fiyatlarının uygun olması ve üzerine dizilen taş sayısının fazla olması sebebiyle daha büyük karat görünümüne sahiptir. Bu sebeple kurtarıcı parçalar olarak görülmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.