Evliliğe Giden Yolda İlk Adım: Söz Yüzüğü

Söz yüzüğü eşlerin birbirine verdiği sözün nişanesidir. Gerçekleşen kız isteme merasiminin ardından aile büyükleri tarafından evlilik kararı alan çifte takılır.
09-01-2023
Dakika
Evliliğe Giden Yolda İlk Adım: Söz Yüzüğü

Evliliğe Giden Yolda İlk Adım: Söz Yüzüğü

 

Evlilik kararı alan çiftler için ilk resmi adım söz merasimidir. Bu merasimde aileler tanışır Türk adetlerinde kız isteme gerçekleşir ve söz yüzükleri takılır. Söz yüzüğü eşlerin birbirine verdiği sözün nişanesidir. Gerçekleşen kız isteme merasiminin ardından aile büyükleri tarafından evlilik kararı alan çifte takılır. Evlilik teklifi ile kadınlara hediye edilen tektaş pırlanta söz yüzüğü ile birlikte kullanılabilir.

 

Tektaş yüzüğü evlilik tekliflerinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Çeşitli sürprizler hazırlanarak en özel anda sevdiğine kendini değerli hissettirmesi için birçok farklı modelde tasarlanmaktadır. Her bütçeye ve her tarza uygun olarak tasarlanan tektaş modelleri her kadına kendini eşsiz hissettirir.

 

Söz Yüzüğü Modelleri

Söz yüzüğü altın ya da gümüş olarak tasarlanmaktadır. Her zevke uygun olarak tasarlanan modellerde değerli taşlar kullanılabilir. Söz merasiminde takılan yüzük alyans şeklindedir. Genellikle kişiler bu yüzüğü evlilikleri süresince günlük hayatlarında kullanmaktadır. Her daim parmaklarında taşıyacakları bu aksesuarın kişilerin tarzına ve zevkine en uygun model olması çok önemlidir. Söz yüzükleri farklı kalınlıklarda her parmağa uygun olarak tasarlanmaktadır. 3 mm, 4 mm ve 5 mm olarak tasarlanabilen yüzükler aynı zamanda farklı renklerde de tasarlanabilir.

 

Söz yüzükleri beyaz altın ve sarı altının birlikte tasarlanmasıyla farklılık seven çiftlere sunuluyor. Yüzüğün ortasından şerit şeklinde geçen beyaz altın alyansa ışıltı verirken kenarlarındaki sarı altın kullanımı ise renk katıyor. Söz yüzüklerinde erkek ve kadın modelleri aynı tasarlanabildiği gibi uyumlu olarak da tasarlanabiliyor. Gösteriş seven kadınlar için taşlı model alyans modellerine uygun olarak erkek söz yüzükleri tasarlanabilir. Sevdiğiniz ve kendi zevkinize en uygun modeli evliliğe ilk adımı attığınız söz gününüzde tercih edebilirsiniz.

 

Söz Yüzüğü Nasıl Seçilir?

Söz yüzüğü seçiminde çiftlerin ortak zevki dikkate alınır. Klasik ve düz söz yüzükleri risksiz alyanslar arasındadır. Yalnızca parmak ölçüsü ve kalınlığı ayarlanması yeterlidir. Parmağın inceliğine uygun olarak seçilen yüzük kalınlığı zarif bir görünüm yakalamanıza neden olacaktır. Erkek alyanslarında daha kalın modeller tercih edilebilirken kadın alyanslarında daha ince modeller tercih edilmelidir. Bu yüzden alyans modelinin kadın ve erkek için ayrı kalınlıklarda olup olmadığı öğrenerek seçim yapabilirsiniz.

 

Genellikle evlilik sonrasında sık kullanılan takılar arasında olan söz yüzüğü kaliteli seçilmelidir. Altın ya da gümüş olarak tercih edilen modellerin sade ya da taşlı tasarımları da bulunur. Taşlı tercih edilen alyans modellerinde kalitesiz tercih edilen taş seçimi yüzüğünüzün sönük kalmasına neden olabilir. Tamamen sade ve düz olarak tasarlanan alyans modellerinde ise kullanıma bağlı olarak çizilmeler meydana gelebilir. Söz yüzüğü gümüş modellerinde ise süreç içerisinde kararma ve matlaşma meydana gelebilir.

 

Söz Yüzüğü Fiyatları

Söz yüzüğü fiyatları tasarımlarına göre farklılık göstermektedir. Altın ya da gümüş olarak tasarlanabilen söz yüzüklerinde farklı detaylar bulunmaktadır. Gümüş söz yüzükleri altın yüzüklere göre daha farklı fiyatlı olabilir. Altın söz yüzüklerinin fiyatları ise ağırlığı ve tasarımı dikkate alınarak belirlenmektedir. Detaylı bir tasarıma sahip olan ve tasarımında değerli taş kullanılan söz yüzükleri klasik olan yüzüklere göre daha değişken olabilir.

 

Söz yüzüğü modelleri her bütçeye uygun olarak tasarlanmaktadır. En özel anlar arasında yer alan söz merasiminde kendinizi özel hissetmek için sevdiğinize ve kendinize en uygun olan söz yüzüğünü tercih edebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.