Evlenme Teklifi Yüzük Önerileri

Hayatınızın en önemli anları içerisinde bulunan evlenme teklifi esnasında tercih edebileceğiniz yüzükler.
24-08-2022
Dakika
Evlenme Teklifi Yüzük Önerileri

Evlilik teklifi yüzüğü çok önemlidir. Evlilik teklifi deyince aklımıza bağlılığı anımsatan yüzükler gelmektedir. Kadınlar için yüzük seçimi önemli bir detaydır. Evlilik teklifi yüzüğü çok önemlidir. Evlilik teklifi deyince aklımıza hemen birliği ve bağlılığı anımsatan yüzükler gelmektedir. Kadınlar için önemli bir detay olan yüzük seçimi, erkekler için de zor bir süreç olarak görünebilir. Hangi büyüklükte veya modelde bir yüzük seçilmeli? 

Pırlanta Hakkında Bilinmesi Gereken Detaylar

Bayanlar için alyanstan sonra en önemli aksesuardır pırlanta. Bir defa alınıp, ömür boyu kullanılacak, sevgilinizin size verdiği önemi belli eden aksesuarlar arasında yerini korumaktadır. Hem kalite olarak hem de model ve fiyat olarak sizi en çok mutlu edecek marka Venta Pırlantadır. Partneriniz için aklınıza en çok yatan pırlantayı seçmeli bu seçimi iyi düşünmelisiniz. 

Biraz araştırma yaptıysanız görmüş veya duymuşsunuzdur, pırlanta, elmasın değişik kesim özelliği uygulanarak kesilmesinden meydana gelmektedir. Bu işin dahisi olsanız da dikkat etmeniz keren önemli nokta kesimidir. Pırlantanın kalitesini belirten 4 özellik bulunur ve buna 4C denir. İngilizcede baş harfleri kullanılan 4C'nin açılımı şu şekildedir. Cut, Clarity, Carat Weight, Colour.

Teklif yüzüğü (Tektaş yüzük) Hakkında Bilinmesi Gereken Detaylar

Tektaş yüzükler, evlenme teklifi yüzüğü için yıllardır ilk sıralarda yerini koruyor. En klasik yüzükler olarak konumunu, yerini en iyi şekilde korumaktadır. Evlenme tekliflerinde alyans çeşitleri yerine tektaş yüzük tercih edilmesindeki en önemli etken, tektaş yüzüklerin "sonsuza kadar seninleyim" deyiminin ibaresi olarak düşünülmesinden kaynaklanmaktadır. Yabancı ülkelerde olduğu gibi son zamanlarda ülkemizde de evlenme teklifi seremonisinin başında yer almaktadır. 

İzlediğimiz birçok film bu geleneği bizlere gözler önüne sermektedir. Tektaş büyüdükçe fiyatı da yükselir, küçük bir bütçe ile etkileyici bir tektaş alabilirsiniz. Uzun lafın kısası bayanlar romantik tek taş teklifi geleneğini çok önemsemektedir. Romantikliği bir tarafa bırakacak olursak, sert formu ve tektaş yüzüklerin uzun bir süre kullanma imkanı sunması en büyük tercih sebebi olarak karşımıza çıkıyor. 

Alyanslar Hakkında Bilinmesi Gereken Detaylar

Eşiniz ile ömrünüzün sonuna kadar takacağınız alyansı beğenirken ortak zevkleri göz önünde bulundurarak modelleri seçmelisiniz. Bunun için erkek ve kadın versiyonları olan ikili (çift) alyanslar sizin için iyi bir seçenek olabilir. İki set olarak satılan bu çift alyanslar erkeklerin yüzüğü ve kadınların yüzüğü olarak halk ağzında belirtilmiş modeller olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sizin zevkiniz ve hayat arkadaşınız olacak kişinin zevki için çok önemlidir. Genellikle bayan adaylar için alyans setlerinde desenli veya çok taşlı yüzükler, baylar içinse sade desensiz modeller tercih edilir. 

Detaylara baktığımızda pırlantalar üzerinde birkaç leke bulunmaktadır ve bu lekeler ne kadar az ise berraklığı ön plana çıkmaktadır. Haliyle berraklığı çoğaldıkça fiyat da yükselmiş olur. Gözünüz korkmasın bu tür bilgileri bildiğinizde kuyumcuda zorluk yaşamazsınız. Paranıza göre diğer renk alternatiflerini de göz önünde bulundurabilirsiniz. 

Ayrıca bu konuya iyice değinmek gerekirse, kesimin berraklığı ve taşın renkleri bulunan uluslararası sertifikalar yüzüklerde bulunmaktadır. Taşı satın aldığınızda kimlik bilgisi size yüzükle beraber teslim edilmek zorundadır. Artık alyans ve tektaş yüzükler hakkında sevgilinizin aklından geçebilecek düşüncelere az çok sahipsiniz. Kafanız az biraz teknik terimlerle karışmış olsa da bu bilgiler ile kuyumcuya gidip yüzükleri gördüğünüzde daha net aklınızda canlanacak ve bu terimleri daha iyi anlayacaksınız. Aklınızda bulunsun, bütçeniz göre tercih yapmalı, sevgilinizin zevkleri, giyim tarzı bu tercihinizin içinde yer almalıdır. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.