El Şeklinize Uygun Pırlanta Seçim Rehberi

Bu yazımızda el şeklinize en uygun pırlanta yüzüğü nasıl bulabileceğinizi anlattık.
22-12-2021
Dakika
El Şeklinize Uygun Pırlanta Seçim Rehberi

Prenses, radyan, oval, kare, yuvarlak… Onlarca kesim ve model içerisinden hangisini seçmeniz gerektiği zevkli olmasıyla birlikte zorlu bir süreçtir. Pırlanta yüzüğünüzü seçerken dikkate almanız ihtiyaç duyulan en mühim noktalardan biri el ve parmaklarınızın şeklidir. Elinizin ve parmaklarınızın şekline göre yapacağınız seçim, yüzüğünüzü yıllarca severek kullanmanızı sağlayacaktır.

 

Kısa Parmaklar için Yüzük Seçimi 

Kısa parmaklar için seçim yaparken, taşın minik ve uzun olması, parmakları uzun göstermek için idealdir. Baget, oval, damla ya da markiz kesim kısa parmaklar için tavsiye edilen modellerden birkaçı. Özellikle markiz kesim tektaş pırlanta, parmaklarını daha uzun göstermek isteyenlerin ilk tercihlerinden biri. Kemer genişliği de parmak boyu kısa olanların dikkate alması ihtiyaç duyulan bir öteki nokta. Kemeri dar olan tektaşlar, geniş kemerli tektaşlara göre parmakları daha uzun gösterir. Brilliant ya da yuvarlak kesimler, parmakları daha kısa gösterdiğinden, kısa parmaklı kişiler için o kadar da müsait olmayacaktır.

 

Uzun Parmaklar için Yüzük Seçimi

Uzun parmaklara sahip kişilere yüzük seçimi açısından en talihli kişiler diyebiliriz. Parmaklarınız uzunsa, nerede ise her tür kesim pırlanta size yakışacaktır. Uzun parmaklara sahip olmanın bir öteki avantajı, taşınızı dilediğiniz büyüklükte seçebilmeniz. Kuşin, prenses ya da yuvarlak kesim pırlantalar, uzun parmaklara oldukça yakışan modeller olarak öne çıkar. Uzun parmaklara yakışan bir öteki seçenek ise zümrüt kesim tektaşlardır. Markiz, radyan ya da damla kesim ise uzun parmaklar için önerilmeyen ender kesimlerdir.

 

İnce Parmaklar için Yüzük Seçimi 

İnce parmaklar için yüzük seçerken, pırlantanın o kadar da büyük olmaması tercih edilir. Kemeri görece geniş, minik taşlı bir yüzük, parmaklarınızın daha az ince görünmesini sağlayacaktır. Prenses, zümrüt, oval ve damla şeklinde birçok kesim ince parmaklara müsait yüzük modelleridir. Bunlar haricinde yuvarlak ya da kuşin kesim de ince parmaklarda oldukça zarif duran yüzük seçenekleridir. Radyan ve kalp kesimler ince parmakların kaçınması ihtiyaç duyulan modellerdir.

 

Kalın Parmaklar için Yüzük Seçimi 

Eğer geniş parmaklarınız varsa, dar ve minik yüzükler yerine geniş olanlara yönelmelisiniz. Küçük ve dar yüzükler, parmaklarınızı doğal halinden daha geniş gösterecektir. Geniş parmaklara müsait modeller bilhassa yuvarlak, oval ya da dikdörtgen kesim olanlardır. Asimetrik ve açılı kesimler de geniş parmakların tercih edebileceği modeller içinde bulunur. Parmakları daha ince gösterdiği için zümrüt kesim tektaşlar da özellikle kalın parmaklarda fazlaca şık durmaktadır.

 

Küçük Eller için Yüzük Seçimi 

Elleriniz küçükse, alacağınız yüzüğün de bununla orantılı olarak minik olması, seçim yaparken dikkate ihtiyaç duyulan bir noktadır. Karatının küçüklüğü sizi yanıltmasın, ebat yerine renk ve parlaklık benzer biçimde özellikleriyle minik taşlarda oldukça önemlidir. Küçük ellere yakışan kesimler brilliant, oval, prenses ya da kalp kesim modellerdir. Kemerinin de oldukça fazla geniş olmamasına dikkat edilmelidir, bundan dolayı geniş kemerler elleri daha da küçük gösterebilir.

 

Büyük Eller için Yüzük Seçimi 

Pırlanta yüzük seçiminde bir öteki talihli grup, büyük elleri olanlar. Büyük elleri olan kişiler, diledikleri büyüklükte taş tarzı yapabilir ve heybetli taşlara yönelebilirler. Radyan, yatay markiz, prenses ya da yuvarlak modeller en müsait seçenekler içinde yer alır. Elleriniz büyükse, seçeceğiniz tektaşın kemerinin o kadar da fazla ince olmamasına dikkat etmenizi önerebiliriz.

 

Kare Eller ve Parmaklar için Yüzük Seçimi 

Elleriniz ve parmaklarınız kare şeklindeyse, bu köşeli görüntüyü birazcık yumuşatmak için daha yuvarlak kesimlere yönelebilirsiniz. Prenses kesim yerine, oval ya da damla kesim modellere yönelmek ellerinize daha tarz bir imaj kazandıracaktır. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.