Beştaş Yüzük Ne Zaman Takılır?

Beştaş yüzükler gösterişli yüzük modelleri arasında yer alır. Üzerinde beş tane yan yana dizilmiş pırlantalar bulunan yüzük parlaklığı ve ihtişamı ile göz kamaştırır.
09-01-2023
Dakika
Beştaş Yüzük Ne Zaman Takılır?

Beştaş Yüzük Ne Zaman Takılır?

Beştaş yüzükler gösterişli yüzük modelleri arasında yer alır. Üzerinde beş tane yan yana dizilmiş pırlantalar bulunan yüzük parlaklığı ve ihtişamı ile göz kamaştırır. Bazı yüzüklerin anlamları ve takılması gereken günler bulunur. Tektaş pırlanta yüzük evlilik tekliflerinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Alyans ise söz ve nişan merasimlerinde takılır. Beştaş yüzüğün ne zaman hediye edilmesi gerektiği konusu birçok kişinin kafasını karıştırmaktadır. Hediye alan kişiler ise ne zaman takmaları gerektiği konusunda karar veremeyebilir. 

Beştaş Yüzük Anlamı Nedir? 

Beştaş pırlanta yüzük aşk, sevgi ve bağlılığın simgesidir. Genellikle tek taş ile birlikte kullanılabilen beştaş modelleri tek olarak da oldukça şık bir görünüm oluşturmaktadır. Tektaş yüzük modelinden daha gösterişli olan beştaş yüzükler ihtişam seven kişilerin ilk tercihi oluyor. Alyans yerine kullanılabilen beştaş yüzükler evliliğin bir simgesi olarak kabul edilir. Beştaş yüzükler evlilik öncesinde hediye edilebildiği gibi evliliğin ilerleyen zamanlarında da güzel bir hediye olabilir. Evliliğin 5. ayını kutlamak amacıyla hediye edilmesi sık karşılaşılan durumlar arasında yer alır.

Doğum yapan eşe alınan pırlanta bir hediye onun yüzünü güldürmek için doğru bir adım olabilir. Beştaş pırlanta güzel bir doğum hediyesi olabilir. Aynı zamanda doğum günü, yıl dönümü, sevgililer günü gibi özel günlerde tercih edilen hediyeler arasında yer alır. Beştaş modelleri zamansız şık mücevherler arasında yer alır. Tektaş modelleri kadar klasikleşen beştaş tasarımlarının yanı sıra kişiye özel beştaş modelleri de bulunmaktadır. Sevdiğiniz kadının zevkine en uygun olan beştaş modelini ona en özel anınızda hediye edebilirsiniz.

Beştaş Modelleri

Beştaş yüzük modelleri her zevke uygun olarak tasarlanmaktadır. Farklı karat ağırlıklarında bulunan pırlantalarla hazırlanan tasarımlar her kadının hayal ettiği ışıltıda. Beştaş modelleri beş adet taşın montür ve tırnaklarla bir araya getirilmesiyle oluşturulmaktadır. Göz alıcı bir parlaklığa sahip olan yüzüklerin kemik bölümleri 8, 14, 18 ya da 24 ayar şeklinde olan altınlardan tasarlanmaktadır. Beyaz altın ya da sarı altından tasarlanabilen beştaşların kalitesi taşın berraklığı ve renklerine göre değişiklik göstermektedir. Farklı karat ağırlıkları ile tasarlanan yüzükler her bütçeye ve zevke hitap etmektedir.

Beştaş pırlanta yüzük modelleri farklı tasarımlara sahiptir. Yuvarlak kesim beş adet taşın yan yana dizilmesiyle oluşturulan beştaşlar parlaklığıyla göz kamaştırır. Pırlanta yüzüklerde kesim işlemi parlaklığın en belirleyici özelliğidir. Yuvarlak kesim olarak tasarlanan modeller parlaklığı en yüksek olan pırlanta çeşitlerindendir. Kullanılan taşların karatı ve tasarım detayı farklılık gösterebilir. Kaliteli taşlardan üretilen pırlanta beştaş yüzüklerin mutlaka sertifikası bulunmalıdır. Sertifikada yer alan berraklık, karat ve renk bilgileri kontrol edilmelidir.

Beştaş Yüzük Fiyatları 

Beştaş yüzük fiyatları tasarımı ve altın değerine göre farklılık göstermektedir. Değerli taşlar ile tasarlanan beştaş modellerinin kemik kısımları beyaz ya da sarı altın olarak tasarlanmaktadır. 8, 14, 18 veya 24 ayar olarak tasarlanabilen beştaş pırlanta yüzük fiyatları kullanılan altının ağırlığına göre farklılık göstermektedir. Beştaş yüzüklerde standart olarak 5 tane yan yana dizilmiş şekilde değerli taş kullanılmaktadır. Kesim şekli aynı olan bu taşların ağırlıkları ve büyüklükleri farklılık göstermektedir. Kullanılan taşların ağırlığı fiyatın bir diğer belirleyici unsurudur. 

Standart olarak tasarlanan beştaş modellerinin yanı sıra kişisel olarak tasarlanan beştaş modelleri de bulunmaktadır. Tasarım beştaş yüzük altın modelleri klasik modellere göre değişiklik gösterebilir. Beştaş yüzükler alyans yerine kullanılabildiği gibi tektaş yüzükle birlikte de kullanılabilir. Günlük hayatta ya da özel günlerde şıklığınıza şıklık katmanıza yardımcı olur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.