Baget Pırlanta Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Baget pırlanta yüzük özel günlerde sevdiği kadını mutlu etmek isteyen kişilerin tercih ettiği modeller arasında yer alıyor.
09-01-2023
Dakika
Baget Pırlanta Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Baget pırlanta yüzük özel günlerde sevdiği kadını mutlu etmek isteyen kişilerin tercih ettiği modeller arasında yer alıyor. Şık ve sade tasarımıyla göz alan baget model yüzükler tektaş yüzük modellerine alternatif arayanlar için oldukça uygun bir model. Dikdörtgen formunda tasarlanan baget pırlanta yüzük farklı büyüklükleri ve tasarımlarıyla her zevke hitap ediyor. Baget kesim yüzük modellerinin yanı sıra bileklik, kolye ve küpeler de sıklıkla tercih edilen modeller arasında. Günlük ve şık davetlerde kullanım için uygun olan baget kesim takıların her zevke uygun tasarımları bulunuyor.

Evlilik tekliflerinin vazgeçilmezi olan tektaş yüzük modelleri ilk tercih olmaya devam ediyor. Klasikleşen pırlanta yüzük seçimlerine alternatif olan pırlanta baget yüzük modelleri arasında klasik dikdörtgen kesim taşların yanı sıra açılı olarak tasarlanan pırlanta modelleri de bulunuyor. Açılı formda kesilen pırlantalar kullanım sırasında ışığı yansıtarak ekstra parlak bir görünüme sahip oluyor. Pırlanta yüzük modelleri ışıltı ve zarifliği arayanlar için en doğru tercih olabilir.

Baget Pırlanta Yüzük Modelleri

Baget pırlanta yüzük modelleri farklılık arayanlar için birbirinden şık tasarımları bir arada barındırıyor. Baget kesim tektaş sarı, pembe ve beyaz altın seçenekleriyle farklı zevklere uygun olarak tasarlanıyor. Klasik tektaş görünümünde olan baget yüzük modelleri aynı zamanda tam tur tasarımlarıyla da pırlanta severlerin beğenisine sunuluyor. Baget tektaş dikdörtgen formda kesimi yapılan pırlanta ile tasarlanmaktadır. Görünüş itibariyle şıklık ve göz alıcılık arayanların tercih ettiği modeller arasındadır. Tasarımı nedeniyle klasik tektaş modellerinden ayrılmaktadır. Minik pırlanta taşlarla yapılan tasarım sayesinde baget pırlanta tektaş göz dolduruyor. Pırlantanın açılı kesim işlemine faset adı verilmektedir. Faset değeri pırlantanın sahip olduğu parlaklığı ifade etmektedir. Baget pırlanta yüzük yüksek faset değerine sahip özel kesim arasındadır. Elmasın farklı kesilmesiyle elde edilen pırlanta en eski ve en sert taşlar arasındadır. Dayanıklılığı ve parlaklığı nedeniyle uzun yıllardır kadınların vazgeçilmez aksesuarları arasındadır.

Baget pırlanta kesimi nedeniyle prizmatik ışık yansımasının güçlü olduğu pırlanta modelleri arasındadır. Işık yansımasının güçlü olması sebebiyle gösterişli bir görünüme sahip olmaktadır. Dikdörtgen formda tasarlanan baget pırlanta takılar farklı büyüklükteki tasarımlarıyla göz doldurur. Klasik pırlantadan sonra en dikkat çeken pırlanta modelleri arasındadır. Dikdörtgen şeklinde kesilen pırlanta minik pırlantalar ile birlikte tasarlanabilir. Farklı tasarıma sahip olan pırlanta takıları satın alırken 4C kuralına uygun olup olmadığına dikkat edilmesi gerekir. 4C kuralı pırlantanın kalitesi ve olması gereken özelliklerini temsil etmektedir. Farklı kalitelere sahip olan pırlantaların fiyatları farklılık göstermektedir. Bu yüzden seçim yapmadan önce pırlantanın özellikleri öğrenilmelidir. Baget kesim yüzük, kolye ve küpeler bir arada rahatlıkla kullanılabilen takılar arasındadır. Baget pırlanta küpe modelleri baget formda tasarlanan yüzük modeliyle oldukça uyum sağlar. Takı kullanımında uyumu yakalamayı sevenler için baget tasarımlar ile set oluşturmak mümkündür. Baget pırlanta kolye tek olarak kullanılabileceği gibi yüzük, küpe ve bileklik ile takım olarak da kullanılabilmektedir.

Baget Pırlanta Bakımı Nasıl Yapılır? 

Baget pırlanta modelleri bakımı oldukça kolaydır. Pırlanta takılar ışıltısı ve zarafeti yansıtan parçalardır. Kullanıma bağlı olarak süreç içerisinde pırlanta takılar matlaşırsa ilk görünümünü kaybedebilir. Bu yüzden baget pırlanta küpe kullanımı sırasında herhangi bir kimyasal maddeye maruz kalmamasına dikkat edilmelidir. Özellikle parfüm, kolonya vb. ürünlerin pırlanta ile temasından kaçınılmalıdır. Kimyasal ürünle temas eden pırlanta yüzeyleri matlaşır ve kötü bir görünüme sahip olur. Dayanıklılığı ve şıklığı bir arada barındıran baget pırlanta takılarda özenli kullanım pırlantanın çizilmemesini ve uzun yıllar aynı kalmasını sağlar. Nesilden nesle aktarılan pırlanta takılar en sık tercih edilen hediyeler arasında yer alır. Pırlantalar özenli kullanılması durumunda gelecek nesillere aktarılabilir. Anneden kızına en güzel miras olan baget model pırlanta takılar her zevke uygun olarak farklı tasarımlarda kullanıcılara sunuluyor. Pırlanta takılarda düzenli olarak temizliği ve bakımı yapılan takılarda çizilme ve matlaşma yaşanmamaktadır. Özel günlerde şıklığın tamamlayıcısı olan baget takıların göz alıcı tasarımları sayesinde dikkatleri üzerinize çekersiniz.

Baget pırlanta takı modelleri dikdörtgen formda ve farklı detaylarda tasarlanmaktadır. Detaylı tasarımları nedeniyle kullanıma bağlı olarak toz ve kirleri girinti çıkıntı şeklinde tasarlanan bölümlerinde barındırabilirler. Bu toz ve kir kalıntıları zamanında temizlenmediğinde ise pırlanta yüzeyinin matlaşmasına ve parlaklığının azalmasına neden olur. Bu yüzden düzenli olarak yapılması gereken pırlanta temizliği ihmal edilmemelidir. Baget pırlanta bileklik bakımı saf su ile yapılmalıdır. Kimyasaldan uzak tutulması gereken takılar ancak yoğun kirlenme yaşanırsa beyaz sirke kullanılarak temizlenebilir. Doğal bir temizleyici olan beyaz sirke pırlanta yüzeyinde yapışan kirleri söker ve eski parlaklığına kavuşmasını sağlar. Su dolu bir tabağın içerisine yarım çay bardağı sirke dökerek birkaç dakika bekletebilir ardından temiz ve tüy olmayan bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz. Temizlediğiniz pırlantanızı saf su ile durulayıp ardından kuru bir bez ile kurulayarak tekrar kullanmaya başlayabilirsiniz. Basit bir temizleme işlemiyle baget pırlanta takılarınızın ışıltılarını kaybetmemelerini sağlayabilirsiniz.

Baget Yüzük Fiyatları

Baget pırlanta yüzük fiyatları tasarım, karat, berraklık gibi kriterlere göre değişiklik göstermektedir. Pırlanta dünyada az bulunan ve işeme süreci uzun olan bir taş türüdür. Pırlantanın bu özellikleri onu eşsiz ve nadide kılmaktadır. Yıllarca eskimeyen ve her dönem moda olan pırlanta takılar ışıltısıyla göz doldurur. Baget pırlanta küpe fiyatları küpenin tasarımına göre değişiklik gösterebilir. Farklı tasarımlara sahip olan küpeler pırlantanın kesimi fiyatının belirleyici unsurları arasındadır. Baget kesim olan küpeler ışığı iyi yansıtan pırlantalar arasındadır. Parlaklık ve berraklık seviyesi yüksektir. Pırlanta takıların fiyatlarını belirleyici bir diğer unsur renkleridir. Bakıldığında renksiz gibi görünen pırlantalar aslında farklı renklere sahiptir. Renk skalası D harfinden başlayarak Z harfine doğru ilerler. Pırlanta takıların mutlaka sertifikası bulunmalıdır. Her pırlanta takıya özel olan bu sertifikalarda renk, berraklık ve karat gibi bilgiler ayrıntılı şekilde yer almaktadır. Aldığınız pırlantanın fiyat ve değer oranını sertifikadaki bilgiler ile inceleyebilirsiniz. 

Baget pırlanta kolye fiyatları klasik pırlanta kolyelere oranla değişiklik gösterebilir. Göz dolduran tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken baget kesim kolyeler baget küpe ve yüzüklerin tamamlayıcısıdır. Sade ve şık bir model olan baget pırlanta kolye şık gecelerde kullanılabildiği gibi günlük hayatta da rahatlıkla kullanılabilir. Işıltısı ve parlaklığıyla size şık bir görünüm kazandırır. Doğum günü, evlilik yıl dönümü gibi günlerde şık bir hediye olan baget pırlanta kolye aynı zamanda kendini özel hissetmek isteyenlerin kendine aldığı hediyeler arasında yer alıyor. Rahatlıkla günlük hayatta da kullanılabilir bir model olması nedeniyle sık sık tercih ediliyor. Baget pırlanta fiyatları kullanılan altın türüne göre de değişiklik gösterebilir. Farklı zevklere göre tasarlanan baget kesim pırlantalar beyaz altın, sarı altın ve pembe altın şeklinde kullanıcılara sunuluyor. Geniş renk ve model seçeneği olan baget kesim pırlanta kalite ve şık tasarımı bir arada arayan kişilerin tercih ettiği modeller arasında bulunuyor.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.