Baget Kesim Pırlanta Nedir? Modelleri ve Fiyatları Nelerdir?

Son yılların en gözde modeli baget kesim pırlanta nedir?
10-05-2022
Dakika
Baget Kesim Pırlanta Nedir? Modelleri ve Fiyatları Nelerdir?

Pırlanta, çok değerli ve doğal bir maden olan elmasın işlenmesi ile elde edilen değerli bir taştır. Pırlantanın kesim şekillere ona farklı modeller kazandırır. Pırlantanın en çok bilinen klasik kesim şekli yuvarlak kesimdir. Bunun yanı sıra zümrüt kesim, prenses kesim, markiz kesim, royal kesim, yastık kesimi, radiant kesim, damla kesim, oval kesim, kalp kesimi, üçgen kesim gibi pırlanta kesim şekilleri vardır. Baget kesim son yıllarda çok beğenilen en modern kesim şekillerinden biridir. Baget kesim şekli köşeli uzun dikdörtgen çubuk şeklinde uygulanan bir pırlanta kesim tasarımıdır. Klasik pırlanta kesimlerine göre daha sıradışı ve farklı pırlanta modelleridir. 

 

Baget kesim pırlanta modelleri kullanılacağı takıya ve kullanılacak pırlanta özelliklerine göre farklılık gösterir. Yüzük modellerinde daha küçük dikdörtgen şekillerde tasarlanırken kolyelerde daha uzun ve büyük dikdörtgen şekilleri ile göz alıcı güzelliğe sahiptir. Baget pırlanta küpeler kulak arkasından vidalı, kulağa oturan küçük küpe modelleri olarak tasarlandığı gibi daha büyük ve sallantılı küpeler olarak da dizayn edilir. Baget kesim pırlanta tüm takılar için uygulanan farklı modelleri ile büyüleyici bir güzelliği sergiler. Bu özel kesim pırlanta modelleri mükemmel bir netlik ve değişik bir görünüm sergiler. 

 

Farklı bir güzelliğe sahip olan baget kesim pırlanta takılar klasik takılara göre değişik bir ambiyansa sahiptir. Yüzeyi düz çizgilerden oluştuğu için prizmatik bir yansıma oluşturur. Bu özelliği ile benzersiz ve eşsiz bir görünüme sahiptir. Baget kesim pırlanta fiyatları kullanılan pırlantanın karat değerine ve büyüklüğüne göre farklılık gösterir. Genellikle birçok küçük pırlanta taşın bezendiği dikdörtgen yapısının büyüklüğüne göre pırlanta taş kullanımı yapılır. Bu taşların karat değerleri ise takının fiyatını belirleyen unsur olur. 

Baget Pırlanta Yüzükleri İnceleyin!

Baget Kesim Pırlanta Nedir?

Baget kesim pırlanta, pırlantanın dikdörtgen bir yapı ile dizayn edilmesi sonucu oluşturulan modern bir pırlanta modelidir. Baget kesim pırlanta klasik yuvarlak kesim pırlantaya göre oldukça farklı ve sıradışı bir görünüme sahiptir. Baget kesim baguette cut kesim anlamına gelen bir kesim tekniğidir. 14 faset kesim yüzeyine sahiptir. Faset ışığı yansıtan açılı yüzeylere verilen isimdir. Bu kesim şeklinde toplam derinlik kesim şeklinden dolayı ışık yansımasını etkilemez. Klasik kesim pırlantaya göre parlaklığı daha az olsa da büyüleyici bir ışıltısı vardır. Standart kesim pırlantaya göre daha sıradışı olan baget kesim pırlanta farklı bir güzellik arayanlar için ideal bir modeldir. 

 

Pırlanta takılarınızın baget kesim ve klasik kesim kadar parlak bir yapıda olmasını isterseniz daha yüksek karat bir pırlanta ile tasarlanmış takıları tercih etmelisiniz. Baget pırlantanın klasik kesime göre daha az parlamasına rağmen kesim formundan dolayı çok daha dikkat çekici takılar olduğunu da bilmelisiniz. Baget kesim usta ellerde yapıldığında yüzüğün bir yüzeyinden giren ışık diğer yüzeylere yansıyarak çok güzel bir görsel ışıltı sergiler. Baget pırlanta evlilik teklifi, nişan, düğün, doğum günü, sevgililer günü, evlilik yıldönümü, anneler günü gibi tüm özel günlerde sevdiğiniz bayanlara hediye edebileceğiniz en güzel pırlanta takılardır. Sevdiklerinizi mutlu etmek için bu sıra dışı pırlanta takılar eşsiz güzelliği ile ideal bir seçim olur. Her kadının rüyası olan pırlanta takıların en modern hali olan baget kesim pırlanta takılar büyüleyici ışıltısı ile sevdiklerinizin kalbinde yer almanızı sağlar. 

 

Baget Kesim Pırlanta Modelleri Nelerdir?

Baget kesim pırlanta modelleri sıradışı tasarımları ile çok beğenilen pırlanta takılardandır. Klasik yuvarlak tek taş yüzüklerin çok daha farklı baget modeli modern bir güzelliğe sahiptir. Tek taş yüzüğün yuvarlak tek taşının bulunduğu üst bölüme baget kesim de dikdörtgen formda pırlanta taşlarla bezenmiş model yerleştirilir. Yuvarlak kesim pırlanta yüzüklerdeki ışıltı ve parlaklığı yansıtan baget kesim yüzükler değişik görünümü ile daha dikkat çekici bir güzelliğe sahiptir. Yeni ve farklı bir model olan baget kesim yüzük modelleri şık bayanların vazgeçilmez takıları halini almıştır. 

 

Kolye ucu olarak dizayn edilen baget kesim pırlanta kolyeler de modern çizgileri ile tercih edilen modellerdir. Bayanların gerdanında ışıltılı bir baget kolye oldukça dikkat çekici ve büyüleyici bir güzellik yaratır. Bayanların vazgeçilmez takıları olan kolye modelleri baget kesim ile değişik bir tarz yakalamıştır. Baget kesim küpe modelleri tek taş formunda küçük, arkadan vidalı kulak memesine oturan modelleri ve daha uzun sallantılı küpe tarzındaki modelleri ile dikkat çekici eşsiz bir güzelliğe sahiptir. 

 

Baget kesim modelleri günlük kullanım için uygun olduğu gibi özel gün ve geceler için de uygundur. Modern yapısı ile spor kıyafetlerle ya da abiye giysilerle kombin yapılarak kullanılabilecek bir takıdır. Klasik kesim pırlantaya oranla daha uyumlu bir modeldir. Her yaşta bayanın severek takabileceği baget pırlanta takı modelleri genç kızların da çok beğendiği ve tercih ettiği pırlanta mücevherlerdir. Sevdiğiniz tüm bayanlara hediye edebileceğiniz formda çok değerli takı modelleridir. 

 

Baget Kesim Pırlanta Fiyatları Nasıldır?

Baget kesim pırlanta fiyatları takı dizaynında kullanılan pırlantaların karat değerine farklılık gösterir. Kolye, yüzük ve küpe gibi tüm baget kesim pırlanta takılarda takıda kullanılan pırlanta değeri baz alınarak fiyat belirlemesi yapılır. Hakiki pırlanta ile tasarlandığından diğer pırlanta takılar gibi karat değeriyle fiyatı belirlenir. Takıda uygulanan işçilik de fiyat konusunda etkendir. Çok titiz ve hassas bir işçilik isteyen pırlanta takılar emeğe göre değer kazanır. Eğer çok ucuz bir pırlanta takı görürseniz bilmelisiniz ki hakiki pırlanta olmayabilir ve sıradan bir işçilik ile üretilmiştir. Oysa hakiki pırlanta çok zor bulunan değerli elmas madeninden hassas bir işçilik ile elde edilir. Bu nedenle gerçek pırlanta takılar ile parlamak istiyorsanız seçici olmalısınız. 

 

Baget kesim pırlanta takı modellerine Venta Pırlanta aracılığıyla sahip olabilirsiniz. Venta Pırlanta yılların verdiği tecrübe ve dürüst çalışma prensibi ile hakiki pırlanta takıları beğeninize sunuyor. Takılarda kullanılan pırlanta taşlar uzman eksperler tarafından seçiliyor. Pırlanta takı için özel olarak dizayn edilmiş laboratuvarlarımızda temizlenip bakımı yapılıyor. Pırlantanın kullanılacağı takı tasarımları bu konuda uzman kişiler tarafından modaya uygun formlarda çizimleri yapılarak projelendiriliyor. Tecrübeli ve takı işçiliğinde deneyimli pırlanta ustalarımız el işçiliği ile pırlantayı takı modellerimize işliyor. Baget kesim pırlanta koleksiyonumuz yeni sezon takı modasına uygun modelleri ile tasarlanıp uygulanmıştır. 

 

Venta Pırlanta ayrıcalığı ile sunduğumuz tüm pırlanta takılar hakiki pırlanta taşlar ile tasarlanmış sertifikalı takılardır. Uluslararası belgeler ile çalışan Venta Pırlanta en seçkin pırlanta takıları tasarlamaktadır. Firmamızın internet sayfasında beğeneceğiniz pırlanta takılar sertifika ve garantisi ile birlikte adresine gönderilir. Pırlanta takılarımız özel pırlanta kutusu içerisinde hediye notunuz ile birlikte ücretsiz olarak adrese teslim edilmektedir. Bir yıl garanti kapsamında olan tüm pırlanta takılarımızı güvenle alabilirsiniz. Belge ve sertifikalarımız aracılığıyla hakiki pırlanta takı aldığınızdan emin olabilirsiniz. Baget kesim pırlanta takı modellerimiz pırlanta ustalarımızın elinde şekil almış çok özel takılardır. Müşteri memnuniyeti odaklı çalışan Venta Pırlanta takılar uygun fiyat ve cazip ödeme seçenekleri ile sunulur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.