Pırlanta Yüzük Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu yazımızda pırlanta yüzük alırken dikkat edilmesi gerekenlerden bahsettik.
24-08-2022
Dakika
Pırlanta Yüzük Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pırlanta yüzük alırken dikkat edilmesi gereken birçok özellik ve detay bulunmaktadır. Pırlanta yüzük almak isteyen bir kişi öncelikle modele karar vermelidir. Pırlanta yüzük modeline karar verildikten sonra model hakkında detaylı internet araştırmaları ve mağaza yorumları incelenmelidir. Pırlanta yüzük almak isteyen kişilerin alışveriş için ayırdıkları bütçe de önemlidir. Pırlanta yüzük almak isteyen kişiler mutlaka internet satışı yapan sitelerin indirim ve kampanyalarını takip etmelidir. Bu sayede pırlanta yüzük alırken uygun fiyatlı ürünler bulabilirler.


Birbirinden Eşsiz Pırlanta Yüzükleri İnceleyin!


Pırlanta Yüzük Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Kalite ve Fiyat

Pırlanta yüzük almak isteyen kişi yüzüğü kendisi için mi yoksa hediye olarak mı alacağına karar vermelidir çünkü hediye alacağı kişiyle kendisinin zevkleri ve istekleri farklı olabilir. Pırlanta yüzük seçilirken mutlaka iyi bir pazar araştırması yapılarak ürünler hakkında kalite ve fiyat karşılaştırması yapılmalıdır. Kimse alacağı ürünü olması gerektiğinden fazla fiyata almak istemez ve pahalıya aldığı bir ürünün kalitesi düşük olsun istemez. Bu nedenle pırlanta olmadan önce mutlaka araştırma yapılmalıdır.

Pırlanta Yüzük Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Kalite Özellikleri

Pırlanta yüzük alırken değerlendirilmesi gereken kalite koşulları bulunmaktadır. Öncelikle pırlanta almak isteyen kişilerin alacakları ürün hakkında bilgi sahibi olmaları gerekir. Pırlanta yüzük almak isteyen kişiler olacakları pırlanta yüzüğün 4c kuralına uygun olup olmadığını mutlaka bilmelidir. 4c kuralında pırlanta taşlarda bulunması gereken özellikler ve hangi kalitede olduğunu tespit etmek için baz alınacak kurallar bulunmaktadır. 4c kuralında bulunan ilk özellik karat ölçümüdür. Karat pırlanta taşların ağırlıklarının ölçülmesi ile elde edilen sonuçlara verilen isimdir. Pırlanta yüzük alınırken karat özelliklerine göre değerlendirme yapılabilir. Pırlanta yüzük alınırken dikkat edilmesi gereken kurallardan biri ise berraklıktır. Pırlanta yüzük üzerinde bulunan taşın ne kadar berrak olduğu kalitesini gösterir. Yüzün üzerindeki taşın berraklığı arttıkça kalitesi ve fiyatı da artmaktadır. Bulanık görünümlü bir pırlanta taş kalite olarak düşük ve fiyat olarak en uygun gruptur.

Pırlanta yüzük alırken kalite belirlemede kullanılan bir başka yöntem ise renktir. Pırlanta taşın rengi ne kadar açıksa o kadar değerli ve kalitelidir. Pırlanta taşın rengi koyulaştıkça değeri, kalitesi ve fiyatı düşmektedir. Pırlanta taşların kalitesini belirlemede işçilik ve kesim de önemli bir yere sahiptir. Pırlanta taş üzerine uygulanan kesim şekli ve işçilik süresi arttıkça taşın kalitesi ve fiyatı artmaktadır. Pırlanta doğanın ürettiği, en değerli taşlardan biridir. Pırlantanın doğadan ilk çıktığı haline elmas denir. Elmasın işlenmesi sonucunda elde edilen taşa ise pırlanta adı verilir. Pırlantaların değeri, doğada kalma süreleri ile ilgilidir. Pırlantanın doğada kalma zamanı, pırlantanın değerini belirler. Uzun yıllar sonra çıkarılmış bir pırlanta, genç taşlara göre çok değerlidir. Rengi ve parlaklığı da farklıdır.

Tektaş Pırlanta Yüzükler

Mücevher denildiğinde ilk akla gelen kadınlardır. Kadınların mücevher tutkusu çok eski yıllara dayanmaktadır. Günümüzde de evlilik teklifi, nişan ve düğün gibi özel günlerin olmazsa olmazı tektaş pırlanta yüzüklerdir. Tektaş yüzük fiyatlarını belirleyen en önemli etken, taşın berraklığı, rengi, kaç karat olduğu, büyüklüğü ve kesimidir. Pırlanta yüzük veya tektaş yüzük almaya karar verildiğinde piyasada neredeyse her bütçeye uygun pırlanta taşlar mevcuttur.

Pırlanta Yüzük Alırken Parmak Yapısına Uygun Seçim Yapılması

Pırlanta tektaş yüzük olunurken parmak yapısına uygun olup olmadığına dikkat edilmelidir. Parmak yapısı kalın kısa bir yapıya sahip ise, seçeceğiniz pırlanta tektaş yüzük modelleri genellikle ince yapılı ve küçük taşlı olmalıdır, böylece parmaklarınız daha ince ve uzun görünebilir. İnce ve uzun yapılı parmaklara sahip olanlar ise daha kalın yapılı ve kalın taşlı yüzük modelleri seçmelidir böylece parmaklar daha dolgun ve şık görünebilir. Parmak yapısına uygun yüzük seçmenin bir başka avantajı ise gün içerisinde kullanım kolaylığı sağlamasıdır. Kalın yapılı yüzükler günlük kullanımlarda kullanan kişiye rahatsızlık verebilir.

Pırlanta Yüzük Alırken Fiyat Karşılaştırması Yapılması

Pırlanta yüzük alırken fiyat karşılaştırılması yapılmalıdır çünkü pırlanta ürünlerde işçilik maliyeti fiyatlarda farklılık yarattığı için aynı ürün iki farklı mağazada farklı fiyatlarda satılabilmektedir. Bu nedenle pırlanta tektaş yüzük alırken özellikle internet satışı yapan mağazaların fiyatları karşılaştırılmalıdır. İnternet satışı yapan mağazalar bazı dönemlerde özel kampanya ve indirim uygulayarak satış yapabilir. Venta Pırlanta uyguladığı indirim ve özel kampanyalar ile tüm ürünlerde %50 ye varan indirimler ile müşterilerine önemli hizmetler sunuyor.

Pırlantada Karat Nedir?

Pırlantanın doğadan ilk çıkan hali elmastır. Karat elmas ve pırlantalarda kullanılan ağırlık ölçüsüdür. Karat ne kadar artarsa taşın değeri de o oranda artar. Pırlanta karatları taşın değerini önemli ölçüde belirlese de taşın görüntüsü, rengi ve görselliği de fiyatları etkileyen faktörlerdir. Pırlantanın değeri, karatın 100’e bölünmesiyle ortaya çıkar. Pırlanta ölçü birimi olan karat gramın 1/5 değerine sahiptir. Mücevher 14. Yüzyıl’dan günümüze dek gelmiştir. O çağlarda hassas terazileri bulunmadığından pırlanta karat ölçümü keçiboynuzu çekirdekleri kullanılarak yapılıyordu. Keçiboynuzu çekirdeklerinin özelliği, çekirdeklerin ağırlığının birbirine denk olmasıdır. Keçiboynuzu çekirdeğinin ağırlığı, 0,2 gramdır. Bu ağırlık bugünkü ölçümlerle 1 karat etmektedir. 

İdeal Bir Pırlanta Tektaş Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Pırlanta takı seçiminde, estetik görsellikten daha önemlidir. Estetik olmasını sağlayan ise taşın kaliteli kesimidir. Taş ne kadar iyi kesilmiş ise ışığı daha çok yansıtacak, göze daha büyük görünecek ve değeri daha fazla öne çıkacaktır. İdeal bir tektaş yüzük ölçüleri için ve şık bir yüzük seçmek için en doğru adres Venta Pırlanta’dır. Tektaş pırlanta yüzük seçerken dikkat edilmesi gereken, bütçeye uygun yüzüklere bakmak olmalıdır. Diğer husus ise taşın rengidir. Pırlanta taşlardaki renk seçimi aynı zamanda pırlantanın değerinin de bir göstergesidir.

Pırlanta Garantisi ve Sertifikalar 

Pırlanta takılar, sıradan mücevherler olmadığından, güvenilir marka ve satıcılar tercih edilmelidir. Pırlanta seçimlerinde Venta Pırlanta bu konuda en güvenilir markalardan biridir. Tektaş pırlanta seçimlerinde mutlaka garanti belgesi ve pırlanta sertifikası olmasına dikkat edilmelidir. Bütün değerli taşlarda olduğu gibi pırlantalarda da uluslararası geçerliliği olan sertifikalar vardır. Bu sertifikalar taşın, her yerde geçerliliği olan kimliği konumundadır. Açılımı"Gemological institute of America" olan (pırlanta sektöründe kısaca GIA sertifikası olarak bilinen) sertifika pırlanta alırken aranması gereken önemli sertifikalardan biridir. Bu sertifikaya sahip pırlanta bir mücevher güvenilir ve garantilidir. Bir diğer pırlanta sertifikası ise Antwerp kısaca HRD sertifikası olarak bilinen sertifikadır. Bu sertifikalara sahip olan pırlanta takılar, dünyanın her yerinde değerini ve kalitesini korur. Doğru alışveriş yapıldığının bir göstergesi durumunda olan bu sertifikaların olmadığı taşların kalitesi bilinmediğinden satmak veya değiştirmek istenildiğinde sorunlarla karşılaşılır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.